1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıda Çocuklarınıza Peyniri Sevdirecek Bir Tarif! Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?
Kahvaltıda Çocuklarınıza Peyniri Sevdirecek Bir Tarif! Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Kahvaltıda Çocuklarınıza Peyniri Sevdirecek Bir Tarif! Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere Çok lezzetli ve çok pratik  yapılan bir börek tarifi ile geldik . Misafirlerinize oldukça kolay hazırlayabileceğiniz tepsi böreği tarifimizi siz de denedikten sonra çok beğenecek ve tarif defterlerinize not edeceksiniz. Gün masalarınızın olmazsa olmazları arasında olan tepsi böreği kısa sürede yapılması ve göz doyuruculuğu ile vazgeçilmeziniz olacak bir tarif.

A+A-

Peynirli tepsi böreğini siz iç harcını kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. İster patatesli ister kıymalı gibi.

Hem görüntüsü güzel hem de servis etmesi çok kolay bir börek. Tepsi böreğini hazırlayıp dondurucuya da koyabilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize ilk günkü tazeliği ile çıkartabilirsiniz. Bu lezzetli tepsi böreğini çocuklarınızın beslenmesine, çay saatlerinize veya günlerinizde de oldukça kolaylık ile yapabilirsiniz. Tepsi böreği tarifimizi kesinlikle denemenizi öneririz. Sizlerde tarifimizi denemek isterseniz buyurun malzeme ve hazırlanma aşamasına geçelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. Tepsi böreği nasıl yapılır? Tepsi böreği malzemeleri nelerdir?

Peynirli Tepsi Böreği Malzemeleri

  • 5 adet yufka peynir
  • Maydanoz
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta

Peynirli Tepsi Böreği Hazırlanışı

Öncelikle fırın tepsimizi yağlayarak başlayalım ve üzerine 1 adet yufka açalım. Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürelim ve bir yufkayı parçalara ayırarak tepsiye serelim üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan koyalım siz dilerseniz kendi damak zevkinize göre iç harcını farklı şekilde yapabilirsiniz.  Biz peynirli tercih ettik. Dikkat etmeniz gereken peynirli katlara sostan dökmüyoruz. Üzerine yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar sürüyoruz.  Bir kat daha yufka seriyoruz son peynirli katımız için peynirler serpilir ve üzerine yufka seriyoruz.

Tepsinin kenarlarından yufkaları üzerine kapatarak börekleri dilimliyoruz. Bizler yapını her kat için yazdığımızdan biraz karışık gelebilir. Özet geçecek olursak bir kat peynirli bir kat da soslu olacak şekilde yufkaları diziyoruz. Kalan sosumuzun da tamamını böreklerin üzerine sürüyoruz. Her yerinin ıslanmasını sağlıyoruz. Böreklerimizi fırına vermeden önce 2 saat kadar dinlendirmeliyiz. Sonradan 180 derece fırında yaklaşık üzerleri kızarıncaya kadar kontrollü olacak şekilde pişirilir. Peynirli tepsi böreğimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.