1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıda Beyaz Omlet Tarifi! Beyaz Omlet Nasıl Yapılır?
Kahvaltıda Beyaz Omlet Tarifi! Beyaz Omlet Nasıl Yapılır?

Kahvaltıda Beyaz Omlet Tarifi! Beyaz Omlet Nasıl Yapılır?

Yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Yumurtanın hem beyazının hem de sarısının vücudumuz için birçok faydası vardır. Özellikle yumurta beyazı; protein deposu olup, yumurtanın beyazında bulunan ovalbumin adı verilen ana protein, yumurtadaki toplam proteinin yüzde 60 ile 65’ini oluşturur.

A+A-

Çocuklar için faydalarını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Bunun yanında menopoza giren kadınlar için de yumurta beyazı tüketmek çok önemlidir.

Yumurtanın ne denli önemli olduğunu biliyorsunuz fakat bir türlü çocuğunuza yediremiyorsunuz. İşte sizin için deneyeceğiniz farklı bir tarif. Görüntüsü ile de çocuğunuzun çok seveceği bu tarif sayesinde hem siz hem de çocuğunuz mutlu olacak.

Beyaz Omletin Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 adet yumurtanın beyazı,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
  • Parmesan peyniri veya kaşar peyniri,
  • Yeşil soğan, maydanoz, dereotu (miktarları tercihe göre ayarlanabilir.)
  • Yeteri kadar tuz,          
  • Karabiber,
  • Kırmızı biber.

Beyaz Omletin Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızın beyazlarını sarısından ayırarak beyazlarını çukur bir kap içerisine alalım. Göz kararınca tuz ekleyerek iyice çırpalım. Çırpma işlemine başlamadan önce; tavamızı ocağa alarak yağı ilave edelim ve altını açalım. Tavamızdaki yağ ısınırken, yumurtalarımızı çırpma işlemine başlayabiliriz. Yumurtaları çırpılmış şekilde fazla bekletmemeliyiz. Bekletilirse yumurta beyazlarının kabarıklığı söner ve istediğimiz görüntüde bir omlet elde edemeyiz.

Çırptığımız yumurtaları bekletmeden ısınmış olan tavaya yavaşça dökelim. Diğer taraftan istediğimiz miktarda yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım. Tavadaki yumurta beyazımızı ısıya dayanıklı bir spatula ile ara ara karıştırarak pişirelim. Tercih edeceğimiz miktarda karabiber ve kırmızı biber ilave edelim. Baharat kullanımı gerekli değildir. Tercihen kullanılır. Yeterli derecede piştiğinde yumurtamızın üzerine ince ince kıydığımız yeşillikleri serpelim. 

Spatula ile yumurtanın tavadan bölünmeden ayrılmasını sağlayalım. Daha sonra spatula yardımı ile yumurtanın bir kenarının diğer kenarın üzerine gelecek şekilde beyaz omletimizi ikiye katlayalım. Daha sonra omletin üzerine yavaşça spatula ile bastıralım ki birbirine yapışsın. Daha sonra omleti dikkatli bir şekilde servis tabağına alalım. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peyniri serperek sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Servis Önerisi: Beyaz omletimizin yanında, bir iki dilim tam buğday ekmeği, çeri domates, kahvaltılık yeşil biber, siyah çay veya istenilen başka bir bitki çayı servis önerimizdir.

Çocuklar İçin Ayrı Bir Sunum Önerisi

Hepimiz biliriz ki yemekte lezzet çok önemli olduğu gibi sunum ve görsel de bir o kadar önemlidir. Çocuğumuzun da seveceği bir sunum onun hem gözüne hem de damak tadına hitap edecektir. Yumurtamız yukarıda anlatılan şekilde yalnız tuz ilavesi ile baharatsız bir şekilde tavada pişirilir. Bu aşamadan sonra spatula yardımı ile bütün bir şekilde tavadan alınarak servis edeceğimiz tabağa alınır. Bir çeri domates ortadan ikiye bölünür. Yumurtamız bir kafa olarak düşünülerek çeri domatesler ile iki adet göz yapılır. Maydanozlar üst kısmına saç gibi görüntü oluşturacak şekilde yerleştirilir. Küçük bir havuç parçasından burun yapılır. Zeytinler ile de gülümseyen bir ağız. Mutlu omlet, mutlu çocuklar…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.