1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltı Sultanı Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi Nasıl Pişirilir? Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi ve Gerekli Malzemeleri...
Kahvaltı Sultanı Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi Nasıl Pişirilir? Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi ve Gerekli Malzemeleri...

Kahvaltı Sultanı Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi Nasıl Pişirilir? Patatesli Havuçlu Yumurta Tarifi ve Gerekli Malzemeleri...

Türk mutfağının zengin lezzetlerinin içinde farklı bir yeri olan öğün tabii ki de kahvaltıdır. Her yörenin kendine özgü binlerce farklı tarifi vardır. Zengin mutfağın içinde yine de değişik tarifler denemek isteyenler olabilir. Bazen de aynı şeyleri yapmaktan ve yemekten sıkılabilir ve alternatifler aranır.

A+A-

Ailecek yapılan bir pazar kahvaltısına farklı bir ana menüye çıkmak isteyebiliriz. Kahvaltıya gelecek misafirlere farklı lezzetler sunmak isteriz. Bunun için fazla bilinmeyen ve sağlıklı bir tarif önerisi olarak patatesli havuçlu yumurta karşımıza çıkıyor. Bu tarifte havuç ve patatesin uyumu sarımsakla taçlanıyor yumurtayla lezzetleniyor. Yapımı oldukça kolay evde bulunan malzemelerle lezzetli ve hafif tarif isteyenler için harika bir tarif olacaktır. Üstelik çok da ekonomik. 

Malzeme Listesi

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 4 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı

Patates ve havuçlar rendelenir. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı eklenir. Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak kavurulur. 1 diş sarımsak ezilir ve sebzelerin içine atılır. Birkaç kere daha karıştırılır. Bu işlem sırasında sarımsakları yanmaması için ocağın kısık ateşte olması önemlidir. Ardından tuz ve baharatlar eklenir.

Sarımsak ve baharatlar tamamen sizin zevkine kalmış. Ekleme yada çıkarma yapabilirsiniz. Son olarak yumurtalar eklenir. Yumurtaların sarısı fazla dağıtılmadan biraz yayılır ve tavanın kapağı kapatılır. Ocağı en kısık ateşe alarak yaklaşık 2 dakika pişirilir. Yumurtanın pişme süresini yine siz evinize göre az pişmiş yada çok pişmiş olarak tercih edebilirsiniz.

Patatesli ve havuçlu yumurtanız hazır. Sıcak şekilde servis edilir. Tarif 4 kişiliktir. Porsiyon miktarları kişi sayısına göre çoğaltılarak yada azaltılarak yapılabilir. Havuç yemeyen çocukların bile bayılarak yediği bu sağlıklı ve lezzetli tarif favoriniz olacak. Afiyet olsun. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.