1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Pankek Tarifi Geliyor! 
Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Pankek Tarifi Geliyor! 

Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Pankek Tarifi Geliyor! 

Kahvaltı, diğer öğünler içerisinde özelikle yapılması gereken en önemli öğün olarak bilinir. Sağlıkçıların ve diyetisyenlerin de önerdiği üzere sağlıklı yaşam için diğer öğünlerden önce yapılması önerilir. Kahvaltıyı vazgeçilmez kılan nedir peki? Kahvaltıda bildiğimiz üzere klasik olarak peynir, zeytin, reçel, yumurta, omlet çay genel olarak bu şekilde yaparız.

A+A-

Ama bazen hep aynı şeyleri yemekten canımız sıkılır. Kahvaltıya yakışır farklı güzel tarifler arar dururuz ve aradığımızı da buluruz. Tabiki her sofraya yakışan, her türlü reçel ile uyumunu yakalayan enfes pankekler sofrada baş yere geçer. Pankek lezzeti yanında çocukların ve büyüklerin afiyetle yiyeceği bir lezzettir. Farklı farklı reçelleriniz ve çikolata ile lezzet katlaması yapabilirsiniz.

Renkli Renkli Pankekler Sofralarınızı Süslüyor 

Lezzetli mi lezzetli pankek tarifi geliyor. Çocuklarınıza ve misafirlerinize severek çok basit bir şekilde hemen hazırlayabilirsiniz. Ayrıca az malzeme ile 20 tane kadar 

Malzemeler

  • 2 tane yumurta 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1.5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekerimizi mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar 5-6 dk kadar iyice çırpalım.
  • Daha sonra diğer kalan malzemeler olan vanilya, kabartma tozu, süt, unu da ekleyerek harcın iyice karışması için mikser ile çok az olacak şekilde çırpalım. Burada şuna dikkat etmemiz gerekir bir kek hamuru gibi uzun süreli çırpmanıza gerek yok. 
  • Ocağımıza yanmaz teflon tavamızı alalım genelde yanmaz tavalar yakma yapmayacağı için yağ koymaya gerek yok. Ama içiniz rahat etmeyecekse çok az damlatarak iyice yayın. 
  • Ocağınızı ise en düşük ayara getirin. Aksi takdirde pişerken hamur kalacak ve pankekler yanacaktır. 
  • Tavaya ise dökerken 1 yemek kaşığı ile alın bir noktaya sabitleyin daha sonra yavaşça bırakalım o yayılacaktır. 
  • Daha sonra az piştikten sonra diğer tarafını çevirin iki taraflı pişirin. 

Püf Noktası: Pankeklerin ben piştiğini anlayamıyorum derseniz. Pankekin üzeri göz göz olunca piştiği anlamına gelir. Ancak o zaman diğer tarafını çevirin. 

Sunum İçin :Sunum yapmak için pankeki çeşit çeşit istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Mesela üzerine mevsim meyvelerinden yaptığınız en güzel reçeller ile rengârenk pankekler ortaya koyabilirsiniz. Çilek, kivi, incir, üzüm ve balı üzerine sürerek rengârenk tatlı şöleni sizleri bekleyecektir. Ya da üzerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz. 

Pankek İle Neler Yapabilirsiniz? 

Pankeki sadece kahvaltıda yemek için düşünmeyin. Misafirlerinizin tabaklarına da koyabilirsiniz. Eğer isterseniz içerisine biraz kakao ekleyerek kakaolu pankekler elde edebilirsiniz. Hatta içlerine krem şanti yaparak yarım şekilde kapatarak servis yapabilirsiniz. Ya da tercihe göre biraz çikolata sürerek farklı bir lezzet şöleni elde edebilirsiniz. Pankeki istediğiniz şekle girdirerek servis etmek sizin elinizde. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.