1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Herkesin Sevdiği Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır? Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri...
Herkesin Sevdiği Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır? Lahmacun Böreği  Tarifi ve Malzemeleri...

Herkesin Sevdiği Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır? Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri...

Sizlerin de vazgeçilmezi olacak efsane bir börek tarifi ile karşınızdayız. Lahmacun börek bu zamana kadar görmüş olduğunuz çok kolay bir börek olacak.

A+A-

Hem de farklı tadıyla damaklarınızı süsleyecek bir börek. Hamur açma ile uğraşmayacağınız hem de yufka kullanmadan yapabileceğiniz lezzeti ile kendinize hayran bırakacak olan bu börek artık sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Lahmacunu aratmayacak bir tat olan lahmacun böreğini evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu ve muhteşem lezzeti ile bu tada bayılacaksınız.

Dilim dilim rulo şeklinde görünce lahmacun gibi olmaz demeyin ön yargınızı kırın. Zahmetsizce fırında hazır yufka ile yapıp rulo halinde dilim dlim servis edebileceğiniz lahmacun böreği tarifine bayılacaksınız. Sizlerde bir an evvel bu tarifi denemeli ve not defterlerinize kaydetmelisiniz. Sizlerde rulo lahmacun börek nasıl yapılır? Merak ediyorsanız gelin bir an evvel tarifimize geçelim. İşte o nefis mi nefis damaklarda harika lezzet bırakan lahmacun böreği tarifi ve malzemeleri.

Lahmacun Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber

Hazırlanışı

Öncelikle iç harcı için 200 gr kıymayı küçük küçük doğranmış yemeklik soğanları domatesi biberleri ve ince ince kıymış olduğumuz maydanozları karıştıralım. Sıvı yağ doğranmış sarımsak 2 yemek kaşığı salça yeteri kadar tuz pul biberi de ekleyip yoğuralım. Sosu için ayrı bir kapta yumurta süt ve sıvı yağ çırpalım. Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz ki pişirme kağıdı hem böreklerin tepsiye yapışmamasını kolaylık ile çıkmasını sağlar hem de tepsinizi batırmaz.

1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştirip sosumuzdan sürelim ikinci yufkayı da buruşturarak yerleştirdikten sonra kenarlardan taşan yufkayı içe doğru katlayalım. İç harcımızdan yufkanın her yerine gelecek şekilde yayalım ve önceden ısıtmış olduğumuz 185 derece fırında yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar kontrollü olacak şekilde pişmeye bırakalım. Fırından aldığımız ilk sıcaklığı çıkan böreğimizi rulo şeklinde sararak dilimleyelim.  Ve sıcak sıcak servis edelim. Lahmacun böreğimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyetler olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.