1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Herkesin Damak Zevkine Uyan O Tarif! Muhteşem Tadı ile Kahvaltıya Çılbır Tarifi
Herkesin Damak Zevkine Uyan O Tarif! Muhteşem Tadı ile Kahvaltıya Çılbır Tarifi

Herkesin Damak Zevkine Uyan O Tarif! Muhteşem Tadı ile Kahvaltıya Çılbır Tarifi

Her insan mutlaka her gün aynı yemeği yemekten bunalıyor veyada istemiyor, bu nedenle de sizlere en iyi kahvaltıda tüketebileceğiniz farklı bir tarif ile karşınıza geliyoruz. Bu yazımızda sizlerle kahvaltıda tüketilmek üzere hazırlanan çılbır yemeğinin tarifini vereceğiz. İşte çılbır tarifi...

A+A-

 

 

Aslında çılbır yemeği genel olarak çiğ yumurtadan elde edilen bir öğün besinidir ayrıca yumurta ana besini olmasına rağmen yoğurt ile servis edilir ve bazı Türk mutfak yemeği kültürlerinde kısım kısım kullanılan ve gerçekten her sabah mutlaka tadılan ve yenilen bir yemek olmuştur çılbır yemeği.

Kahvaltıda Çılbır Yemeği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak belirli ölçekte yoğurt alalım ve yoğurdu bir kabın içerisine ilave edelim ardından ise bu kabın içerisine tuz ve sarımsak ekleyelim.
  • İkinci olarak da geniş bir tencere alalım ve tencerenin içine 4 bardak su, 5 gram tuz ve 10 gram sirkeyi ilave edelim. Bu karışımı tencerenin içerisinde kaynatalım ve ocağın ateşinin altını biraz kısın, daha kısık ateşte pişsin.
  • Üçüncü olarak yumurtaları alın ve bir tabağın içerisine kırın, tek tek ve dikkatli bir şekilde suyun içerisine bırakın.
  • Yumurtalar akları matlaşmış bir kıvamı elde edince bir kevgir yardımı ile tabakların içerisine alın. Bu kısımda isteğe bağlı haşlama suyundan belli bir miktar ekleyebilirsiniz.
  • Küçük bir tava alın ve tavayı ısıtın ardından ısıtmış olduğunuz tavanın içerisinde tereyağını güzel bir şekilde kızartın son adım olarak da ocağın altını kapatın ve hemen üzerine kırmızı toz biber serpiştirin veya isteğe bağlı daha fazla ekleyin.
  • İlk kısımda hazırlamış olduğumuz yoğurt ve içerisinde tuz, sarımsak içeren sosu çılbır yemeğinin üzerine dökün ve servis edilecek bir durumda servis tabaklarının içerisine ilave edin. 

Tarif İle İlgili Öneriler

Artık en son olarak yaptığınız bu mükemmel ve farklı kahvaltılık çılbır tarifini afiyet ile yiyin dilerseniz de malzemeler için tarif adet farklılığı yapabilirsiniz. Özellik ile de kahvaltılık çılbır yemeğinin yanına kızarmış bir ekmek dilimleri ilave edebilirsiniz.Buda elde ettiğiniz lezzete mutlaka daha da çok lezzet katacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun artık her klasik kahvaltıdan sıkıldığınızda gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bir tarif var.

Bu tarif kalori açısından gerçekten az ve içerdiği protein miktarı ile çoğu insanın tercihi haline gelmiştir. Özellik ilede içerisinde sabah sıklık ile tüketilen bir besin olan yumurta olması çoğu tüketici tarafından tüketilme oranını arttırmıştır. Bu özelliklerinin hepsinin yanı sıra bir de içerisinde yoğurt gibi zengin bir içerik barınması gerçek bir anlamda tercih etme olanağı sağlanır.Çünkü yoğurt eski zamanlardan bu yana dek sıklık ile kullanılan sağlıklı bir besin olmuştur.Çünkü gerçekten karaciğerleri temizleyen bir maddedir. Herkese tekrardan afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.