1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Hatay’ın Belen İlçesinden Gelen Belen Tava Yemeye Doyamayacaksınız! Belen Tava Tarifi Nasıl Pişirilir?  Belen Tava Tarifi Sırrı Nedir?
Hatay’ın Belen İlçesinden Gelen Belen Tava Yemeye Doyamayacaksınız! Belen Tava Tarifi Nasıl Pişirilir?  Belen Tava Tarifi Sırrı Nedir?

Hatay’ın Belen İlçesinden Gelen Belen Tava Yemeye Doyamayacaksınız! Belen Tava Tarifi Nasıl Pişirilir?  Belen Tava Tarifi Sırrı Nedir?

Hatay mutfağının sevilen lezzetlerinden olan belen tava yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli ve parmak yedirten bir tarif. Belen tava misafirlerinize sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir yöresel yemek.  Hem doyurucu hem de görsel şöleniyle harikalar yaratan belen tava bizlerden tam notunu aldı.

A+A-

Eminiz ki sizlerde çok beğenecek ve bir an önce denemek isteyeceksiniz. Lokum gibi eti ve sebzelerin vermiş olduğu lezzet sayesinde kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet olacak.

Yumuşacık pişen eti, sebzelerin aroması ile buluşturduğumuz bu lezzet sofralarınız vazgeçilmezleri arasına girecek. Sofralarınıza harika bir ana yemek olacak. Biz tercihe göre dana eti seçtik. Sizler dilerseniz kuzu eti ile de hazırlayabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış. İşte o nefis belen tava yemeği tarifimiz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Belen Tava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gr dana kuş başı
  • 2 adet domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber, kekik, tuz karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tereyağı

Belen Tava Tarifinin Hazırlanışı

Kabuklarını soymuş olduğumuz domatesi küp küp doğrayalım ve kabımıza alalım. Soğanımızı da yemeklik doğrayalım. 1 adet orta boy soğan bu tarif için yeterli olacaktır. Yeşil biberimizi de ufak ufak doğrayalım. Sarımsaklarımızı da doğrayalım. Toprak fırın kabına dana kuşbaşı etini ve daha sonra doğradığımız sebzeleri alalım. Üzerine pul biber, kekik, karabiber, tuzunu da ekleyip elimizle tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım.  Sonra sıcak suya salçayı ekleyip salça eriyinceye kadar karıştıralım.

Salçalı suyumuzu da yemeğin üzerine gezdirelim. Son olarak kare kare kestiğimiz 100 gr tereyağını yemeğin üzerine aralıklı olacak şekilde koyalım. Hazırlamış olduğumuz belen tavamızı 200 derece fırında 1 saat kadar kontrollü bir şekilde pişirmeye bırakalım. Fırından aldığımız belen tavamız hazırdır.  Yumuşacık pişmiş eti ve sosu ile sizlerde bu lezzete bayılacaksınız. Yemeğinizi dilerseniz lavaş ekmek ile de servis edebilirsiniz. Bizler çok beğendik eminiz sizlerde beğeneceksiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.