1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Glütensiz Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır? Glütensiz Yulaf Ezmesi Tarifi
Glütensiz Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır? Glütensiz Yulaf Ezmesi Tarifi

Glütensiz Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır? Glütensiz Yulaf Ezmesi Tarifi

Yulaf ezmesi insan sağlığı için son derece faydalı bir besin türüdür. Son dönemde pandeminin etkisiyle insanların bilinçlenmesi oranı artmıştır. Bu artışın sayesinde insanlar sağlıklı bireyler olma yolunda ilerleme gerçekleştirmişlerdir. İşte yulaf ezmesi tarifi...

A+A-

Yulaf ezmesinin son derece faydalı bir besin değerine sahip olduğunu harika enerji verdiğini öğrenen bireyler zamanla tadına da alışmış yulaf ezmesi olmadan yapamaz olmuştur. Tam tahıllı olan yulaflar önemli bir lif kaynağı olmakla beraber içerisinde fazlasıyla mineral, vitamin ve antioksidan bulundurmaktadır. İnsanların bilinçlenmesi sağlıklı besinler içeren yiyecekler tüketmesine yardımcı olmakla beraber insan hayatını fazlasıyla düzenler ve enerji vermesi sebebiyle günlük işlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir.

Yulaf Ezmesinin İnsan Sağlığına Yararları Nelerdir?

Öncelikle fazlasıyla vitamin kaynağı olan glütensiz yulaf ezmesi içerisinde bulunan yüksek lifler sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırırken bunun yanı sıra birbirinden farklı faydaları da bulunmaktadır. Barındırdığı yüksek antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki kan akışını hızlandırmaya yardımcı olur. Beta glukan adı verilen bir lif içermesi sebebiyle insülin direncini yükselterek kan şekerini düzenlemeye katkı sağlar. Besin açısından zengin bir yiyecek olan glütensiz yulaf ezmesi kalorileri düşük ama içeriği zengin vitamin ve minerallerle donatılmış yapısı sayesinde sağlıklı ve kolay kilo vermeye yardım sağlamaktadır. Vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılayacak yapıya sahiptir. İçerisinde; demir, çinko, folat, magnezyum, bakır, b1 ve b5 vitaminlerini içerir. İçerdiği bu vitaminler sayesinde insan vücudunu sağlıklı hale geitirir. Aynı zamanda beta glukan içeriği kolestrolseviylerini sağlıklı bir şekilde düzenler. Omega 3 sayesinde beyin fonksiyonlarını kalp liflerini rahatlıkla dengeleyebilir.

Günlük 8 yemek kaşığı tüketilmesi bir insan vücudunun yeteri kadar besin enerji vitamin ve mineral ihtiyacını rahatlıkla karşılar.

Glütensiz Yulaf Ezmesi Malzemeleri Nelerdir?

Birbirinden farklı şekillerle tüketilebilen glütensiz yulaf ezmesi dilerseniz tatlı olarak dilerseniz süt ile dilerseniz meyvelerle dilerseniz hafif mini aperatif bir kahvaltı olarak tüketebilirsiniz. Bu kadar faydalı ve birçok şekilde yapılabilen bu sağlıklı besin nasıl yapılır boyutuna gelecek olursak ise tarifini şu şekilde söyleyebilmemiz mümkün olur:

İçine sırasıyla şunları kullanabilirsiniz:

  • 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Üzerine ise sırasıyla isteğe bağlı şunları ekleyebilirsiniz:
  • 10 adet iri doğranmış ceviz
  • Küp küp doğranmış Bitter çikolata ya da sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi tozu
  • Fıstık ezmesi, fındık ezmesi
  • Dilimlenmiş muz, çilek, kivi gibi birbirinden farklı meyvelerle içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İlk olarak sütü ve yulafı küçük bir tencerede ocağa koymalısınız. Ardından yulafın sütü iyice çekmesini beklemelisiniz süt çekilene kadar tencerede yalnızca yulaf kalana kadar kısık ateşte pişirmelisiniz. Daha sonrasında sütü çekmiş olan yulafları kaba alarak bal ve dilediğiniz bir kremayı ekleyerek soğuma bırakmalısınız. Oda sıcaklığına gelen ballı ve kremalı yulafı öncelikle dilediğiniz kaplara almalısınız. Üzerine dilediğiniz süslemeyi yaparak servis edebilirsiniz. Böylece hem zamandan hem sağlıktan kazanmış olacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.