1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Tarifi! Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Malzemeleri...
Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Tarifi! Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Malzemeleri...

Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Tarifi! Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Uskumru Fileto Malzemeleri...

Kış mevsimi denince akla ilk gelen şüphesiz balıktır. Hamsi, istavrit, palamut ve uskumru favori olarak tercih edilir. Tavada hazırlanmasının yanı sıra fırında da pişen balıklardan özellikle uskumru kendine has tadı ve kolay pişmesiyle tercih edilir.

A+A-

Uskumru balığı fileto olarak tercih edildiğine kılçığı temizlendiğinden kolayca tüketimi sağlanır. Pratik ve lezzetli bir ana yemek arayanların tercih edeceği Fırında Sebzeli Uskumru'nun püf noktalarına uyulduğu takdirde müptelası olunacak bir balık tarifidir.

Malzemeler

Fırında sebzeli Uskumru filetoya ait malzeme listesi;

  • 4 adet Uskumru ( fileto olarak ortadan ikiye kesildiğinde 8 parça olacak )
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Balıkçıdan fileto olarak alınan uskumru balıkları yıkanır. Ardından suyunun akması için süzgece konur. Soğan halka halka doğranır. Patateslerin kabukları soyulur ve ince halka şeklinde büyük dilim gibi kesilir. En son biberler de biraz irice doğranır. Patatesler  yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine uskumrular dizilir. Patates balığın fazla yağını çekecektir. Ardından doğranmış soğan ve biberler aralıklarla tepsiye ilave edilir.

Diğer yandan yemeğin sosu hazırlanır. Sos için öncelikle bir kaba zeytinyağı, limon suyu ve domates salçası ilave edilir. İyice karıştırılır. Üzerine tuz, kekik ve pul biber ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Hazırlanan sos özellikle balıkların üzerlerine gelecek şekilde dökülür. En son 1 çay bardağı su ilavesi yapılır. Yemeğe başlamadan Önce ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis edilir.

Püf Noktası

Patatesleri mutlaka ince olarak dilimleyin. Pişmesi daha kolay olacaktır. Balıkları fazla kurutmamaya özen gösterin. 

Servis Önerisi

Fırında sebzeli uskumru fileto ana yemek kategorisinde yer aldığından yanına ekstra bir yemek ihtiyaç duyulmaz. Dilerseniz yanında yeşillik salatası yada bol limonlu havuç salatası servis edebilirsiniz. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.