1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Farklı Lezzet Arayanlara Tadına Doyamayacağınız En Eski Lezzetlerden Kedi Batmaz Tarifi! Bolu Mengen Yöresine Ait Kedi Batmaz Nasıl Pişirilir?
Farklı Lezzet Arayanlara Tadına Doyamayacağınız En Eski Lezzetlerden Kedi Batmaz Tarifi! Bolu Mengen Yöresine Ait Kedi Batmaz Nasıl Pişirilir?

Farklı Lezzet Arayanlara Tadına Doyamayacağınız En Eski Lezzetlerden Kedi Batmaz Tarifi! Bolu Mengen Yöresine Ait Kedi Batmaz Nasıl Pişirilir?

Çok eski yöresel lezzetlerden biri olan kedi batmaz yemeği adıyla da bir hayli dikkat çekicidir. Bolu yöresine ait bir yemek olan bu ilginç yemek hamurdan hazırlanıyor. Kedi batmaz hamurundan hazırlanmasıyla birlikte tatlı ve tuzlu servis edilmesiyle de bir hayli farklı bir yemektir.

A+A-

Ana malzemesi mısır unu ve un olan kedi batmaz yemeği Bolu Mengen yöresine ait yöresel bir lezzettir. Hem ismi hem de lezzeti ile kendisine hayran olacaksınız. Bolu’da özellikle düğünlerde hazırlanan bu yemeği günün herhangi bir saatinde de yapıp tüketmeniz mümkün. Geleneksel fakat pratik bir tarif olan kedi batmaz yemeği beş çaylarının da yıldızı olmaya adaydır.

Kedi Batmaz Yemeğinin Malzemeleri

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı tulum peyniri aslen yöresel tuzlu keş peyniri
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Kedi Batmaz Yemeğinin Yapım Aşamaları

Suyu derin bir tencereye alalım. Kaynayana kadar ısıtalım. İçine mısır ununu azar azar ilave ederek hamur kıvamına gelmesini sağlayalım. Hamur koyu bir kıvam haline gelene kadar ekleyelim. 10 dakika boyunca ocağın üstünde karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirelim.

Ceviz , tuz ve peyniri de ekleyip güzelce karıştıralım. Karışımın yarısını servis tabağına yayalım. Hamuru bir kaşık yardımıyla parçalara ayıralım. Ayırmış olduğunuz hamur parçalarını peynirli cevizli malzemenin üzerine güzelce yayalım. Bunu yaparken kaşığımızı arada suya daldırıp o şekilde almanız daha kolay olacaktır. Kalan harcı ise hamur parçalarının üzerine bir güzel serpiştirelim. Kaz ciğeri ile yapacaksanız kaz ciğerlerini kızartarak hamurun üstüne yayabilirsiniz.

En son tereyağını eritelim. Hazırladığımız tabağın üzerine gezdirelim. Tereyağını kimileri unu suya ekleme esnasında daekleyebiliyorlar. Tercih sizin. Yemeğimiz servise hazır.

Kedi Batmaz Yemeğinin Tatlı Versiyonu

Kedi batmaz yemeğini tatlı olarak sunmak isterseniz hamuru hazırlayıp servis tabağına aldıktan sonra üzerine pekmez gezdirebilirsiniz. Veya tereyağı, süt ve pekmez karıştırılıp ısıtılır ve hamura karıştırılır. Üstüne ceviz ve en üste tereyağı eritilip dökülür.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.