1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Ev Yapımı Midye Turşusu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Midye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri...
Ev Yapımı Midye Turşusu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Midye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri...

Ev Yapımı Midye Turşusu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Midye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri...

Midye, yoğun ve karakteristik lezzeti nedeniyle tüm dünya mutfaklarında en değerli deniz ürünlerinden biridir. Bol olmaları nedeniyle, dünyanın birçok kıyı bölgelerinde de çok uygun fiyatlı bir üründür. Açık olarak tüketilmesi çok yaygındır.

A+A-

Malzemeler

  • 2 kilo midye
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 bardak sirke
  • Bir çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı

 Midye Temizleme ve Pişirme

Midyeleri musluğun altında güzelce temizliyoruz. Toprağı bıçakla kazıyarak kabukların kaynaşmasından çıkan dikenleri kırıyoruz. Kırık veya açık olanları atıyoruz. Taze midyeleri açmaya çalışırken bir veya iki milimetre açık olmalıdır.

Büyük bir tencereye su, iki defne yaprağı ve midyeleri koyun. Sonrasında yüksek ateşte kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığı andan itibaren iki dakika (kapağı kaldırarak) yüksek ateşte bırakabiliriz. Sonrasında midyeleri süzüyoruz. Midyeleri kabuklarından ayırıyoruz ve kavanozlara koyuyoruz.

Salamura Midye Hazırlanması

Sarımsakları rendeliyoruz bir bardak sızma zeytinyağı ve bir defne yaprağı ile yüksek ateşte tavaya ekliyoruz. Sarımsak pembeleşince ocaktan alın ve bir yemek kaşığı acı biber ekleyin.

Yanmasın diye tahta kaşıkla hızlıca karıştırıyoruz. Daha önce ayırdığımız sirkeyi ve bir bardak kaynar suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tüm malzemelerin lezzetleri birbirine karışana kadar iyice karıştırın.

Bu karışımla midyelerin üzerini cam kavanozlara kapatıyoruz. İyi muhafaza edilmeleri ve sıvı ile iyice kaplanmaları önemlidir. Oda sıcaklığında olduklarında buzdolabına konabilirler.

Temiz ve hava almayan bir tencereye koyup midyeleri kaşık yardımıyla ilave ediyoruz. Her katman yaptığımızda, marine sosundan sıvı ile kaplıyoruz. Tencereyi doldurmaya devam ediyoruz.

Turşumuzu hazırlayacağımız kavanozların kapaklarını suda kaynayacak şekilde kapatıyoruz ve ilk baloncuklar çıkmaya başlayınca hemen çıkarıyoruz. Kapalı kavanozları, su dolu büyük bir tencereye yerleştiriyoruz. Uygun yeterli zamandan sonra midye turşusu hazır olacaktır. 

Lezzetli Midyeler İçin İpuçları

Midye turşusu her ne kadar saatler geçtikçe çok daha iyi olsalar da soğuyunca hemen yenilebilir. Sıkıca kapatılmış cam bir kapta da saklayabilirsiniz, tüketmek için en iyi zaman hazırlandıktan birkaç gün sonra olsa da midyelerin üzeri kapalı olduğu sürece yaklaşık 5 gün dayanır.

Servis yapmadan birkaç saat önce, oda sıcaklığında olmaları için buzdolabından çıkarmak uygundur. Soğuk, turşunun yoğun lezzetini kısmen maskeler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.