1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Eşsiz Bir Tat Ve Sunum Maklube Nasıl pişirilir? Maklube Malzemeleri ve Tarifi
Eşsiz Bir Tat Ve Sunum Maklube Nasıl pişirilir? Maklube Malzemeleri ve Tarifi

Eşsiz Bir Tat Ve Sunum Maklube Nasıl pişirilir? Maklube Malzemeleri ve Tarifi

Sizlere bugün son derece lezzetli bir tarif ile geldik. Özel günlerinizde sizlere eşlik edecek bu tarif ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz  maklube yapımı son derece kolay ve pratik olması ile bilinip aynı zamanda kişilerin oldukça beğenerek tükettiği yemek çeşididir.

A+A-

Maklube her evde bulunan malzemeler ile yapılan bir lezzet olup bir pasta şeklinde onu süsleyebilir dekora edebilirsiniz.

Malzemeler

Tavuk eti

Pirinç

Tuz

Karabiber

Pul biber

Yağ

Patates

Soğan

Servis Önerisi

Yoğurt

Marul

Havuç

Lahana

Domates

Çörek otu

Hazırlanışı

Öncelikle kullanacağımız kadar pirinci kaseye sıcak su üzerine yatırıyoruz. Patatesleri güzel bir şekilde küp küp doğrayıp yıkamalıyız. Ardından tavaya bir miktar yağ koyup tuz ve pul biber ile kızartmaya başlamalıyız. Daha sonra ise tavukları da küp küp doğrayıp üzerine tuz ilave ederek yağda kızarmaya koymamalıyız. Bütün malzemeler hazır hale getirdikten sonra bir tencereye soğanı halka halka doğrayarak dizmeliyiz. Daha sonra Biraz haşlanan tavuk üzerine az miktarda patates ve onun üzerinde az miktarda  pirinci ilave ediyoruz. Daha sonra yine aynı işlemi yaparak biraz daha et onun üzerine patates ve daha sonra yine pirinç ilave ediyoruz. En son işlem olarak tencereyi kısık ateşte pişirmeye almalısınız. Yemeğin piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıp bir masafa ters kapayacak şekilde boşaltma işlemini yapmalısınız.

Servis Önerisi

Öncelikle kış aylarındaysanız marul havuç kara lahana gibi sebzeleri ince ince doğramalısınız. Daha sonra boşaltmış olduğunuz masaf kenarlarına doğranan sebzeler güzel bir şekilde masaf içerisine yerleştirilir. Daha sonra masaf kenarına domates doğramı yapılabilir veya yoğurt üstüne çörek otu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Püf Nokta

Yemeğinizi yaparken her bir aşamaya tuz veya pul biber konulduğu için bir araya getirilince yeniden tuz veya pul biber konumu yapmayınız. Aksi taktirde yemek istenmeyen şekilde tuzlu ve acı olabilir. Bununla birlikte her yapılan malzeme güzel bir şekilde dizayn edilmelidir. Sıralamaya ve ölçüme dikkat ederek istenilen görüntüyü elde etmeniz mümkün olacaktır. Soğan yemeğinize bambaşka bir tat katıp istenilen miktarda hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.