1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Dillere Destan Lezzeti İle İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi
Dillere Destan Lezzeti İle İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi

Dillere Destan Lezzeti İle İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi

İbiza tatlısı, sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmezleri arasında olacak bir tarif. sütlü tatlı sevenlerin bayılacağı, görselliği ile de dillere destan olan ibiza tatlısı çay sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.  İçi muz kaplı bir tatlı olan ibiza tatlısı hem hafif bir tatlı hem de yapımı oldukça kolay bir tatlı. Aniden gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz ibiza tatlısı eminiz ki sizin de çok seveceğiniz bir tarif olacak.

A+A-

Dilerseniz çilek veya başka mevsim meyveleri ile de hazırlayabileceğiniz bu tatlı tadanların favori tatlısı olacak sileri de daha fazla bekletmeden tarifimize geçmek isteriz. İşte o muhteşem ibiza tatlısı. İbiza tatlısı nasıl yapılır? İbiza tatlısı malzemeleri nelerdir? ibiza tatlısı hazırlanışı nasıl?

İbiza Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket pasta kreması
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 6 tane muz

İbiza Tatlısı Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İbiza Tatlısı Hazırlanışı

Öncelikle muhallebisi için tencereye un, şeker ve kakaoyu alalım ve karıştıralım 1 litre sütümüzü de ilave edip pişirmeye başlayalım.  Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştıralım. Ocağımızı kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ilave ederek karıştıralım. Diğer taraftan burçak bisküviye rondoya alıp toz haline gelinceye kadar rondodan geçirelim. Toz haline gelen bisküvilere 1 yemek kaşığı tere yağını ekleyip tekrar karıştıralım. Fırın kabımıza bisküvilerin her yeri gelecek şekilde yayalım. Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım. Muhallebimiz soğuyuncaya kadar yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletelim.

Soğuyan muhallebimizin üzerine hazır pasta kremasını boşaltalım. Pastamızı bu şekilde en az 3 saat kadar eğer vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabından aldığımız tepsimizi artık şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Pişirme kağıdının üzerine kestiğimiz dilim dikkatlice yerleştirelim. Muzu da dilimin uç kısmına yerleştirelim ve pişirme kağıdından destek alarak tatlımızı saralım. Tüm dilimleri aynı şekilde sarmaya devam edelim. Tüm dilimleri de sardıktan sonra tatlımız servise hazırdır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.