1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Damak Çatlatan ve Kış Menüsüne Uygun Bol Bahatratlı Lezzetlerden Çerkez Tavuğu Tarifi...
Damak Çatlatan ve Kış Menüsüne Uygun Bol Bahatratlı Lezzetlerden Çerkez Tavuğu Tarifi...

Damak Çatlatan ve Kış Menüsüne Uygun Bol Bahatratlı Lezzetlerden Çerkez Tavuğu Tarifi...

Kafkasya Yöresinin en önemli yemeği olan bu lezzet, özel gün ve düğünlerin vazgeçilmez yemeklerindendir. Abhazya ve Çeçen Mutfağının en önemli yemeklerinden olan Çerkez Tavuğu, günümüzde ülkemizde de severek yenilmektedir.

A+A-

Çeçen vatandaşların ülkemize göç etmesi ile bu yemek, ülkemizde bilinir hale gelmiştir.  Kafkasya’da eski yıllarda Çerkez Tavuğunun yapımı son derece meşakkatli şekilde yapılırmış.

Ana malzemelerinden olan ceviz, dövülüp, elde sıkılarak yağı çıkartılırmış. Günümüzde gelişen teknolojiye paralel olarak, mutfak robotları ile bu meşakkatli yemek son derece pratik şekilde yapılır. Ana malzemeleri içerisinde bayat ekmek içleri, ceviz, tavuk ve tavuk suyu ile sarımsak gelir. Süslemesi için de acısız toz kırmızıbibere ihtiyaç bulunur.

Çerkez Tavuğunun İçerisindeki Malzemeler

Çerkez Tavuğu yılbaşı, önemli günler ve davetlerin vazgeçilmez yemek türleri içerisindedir. Beş ile altı kişilik bir Çerkez Tavuğu yemeği için malzemeleri sıralayalım:

  • Yarım kilo Çerkez Tavuğu
  • Dört dilim çok taze olmayan ekmek içi
  • Bir buçuk su bardağı kadar ceviz içinin çekilmiş hali
  • Haşlanmış tavuktan çıkan bir buçuk su bardağı tavuk suyu
  • Yeteri kadar tuz ile karabiber.
  • Beş ile altı diş sarımsak

Çerkez Tavuğunun üzeri için de bir miktar tereyağının kırmızı pul biberle eritilmesine ihtiyaç bulunur. Bu karışım, yapılan Çerkez Tavuğunun yer aldığı servis tabağına süs ve lezzet katmak için şekilli şekilde dökülür. Günümüzde yapımı son derece pratik olup, son derece de lezzetli olan özel gün yemekleri arasında yer alır.

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

Sarımsaklar ayıklandıktan sonra havanda iyice dövülür. Ceviz içleri mutfak robotunda çok ince olmayacak şekilde çekilir. Haşlanmış tavuğun suyu, bayat ekmek içlerinin üzerine dökülerek yumuşatılır. Servis tabağının içerisine alınan yumuşamış ekmek içlerinin üzerine sarımsaklar eklenir. Bu karışımın içerisine ince şekilde liflerine ayrılmış tavuklar eklenir.

Tuz ve karabiber eklenip, daha sonra iyice karıştırılır. Arzu edenler kimyon da ekleyebilir. Ayrı bir kapta tereyağı içerisinde pul biberler eritilir. Servis tabağında yer alan Çerkez Tavuğunun üzerine eritilmiş tereyağı ile pul biber şekilli şekilde dökülür. Bu sayede, sofraları taçlandıran lezzetli Çerkez Tavuğu servis edilmeye hazır hale gelmiş olur. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.