1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Çok Lezzetli Ve Çok Pratik Parfe Tarifi! Pratik Parfe Nasıl Yapılır? İşte Pratik Parfe Malzemeleri...
Çok Lezzetli Ve Çok Pratik Parfe Tarifi! Pratik Parfe Nasıl Yapılır? İşte Pratik Parfe  Malzemeleri...

Çok Lezzetli Ve Çok Pratik Parfe Tarifi! Pratik Parfe Nasıl Yapılır? İşte Pratik Parfe Malzemeleri...

Sizlere bugün çok farklı ve çok lezzetli bir tarif ile geldik. Parfe tarifini bizler denedik ve bizden tam notunu alan bu tarifi eminiz ki sizde denedikten sonra çok beğenecek ve sürekli yapmak isteyeceksiniz.

A+A-

Ağzınıza gelen kahve aroması ile damaklarınız da oldukça lezzet bırakacak olan parfe tarifi tek kelime ile mükemmel. Kahveli parfe tarifinin bir diğer mükemmel oluşu ise 10 dakika da çok pratik bir şekilde yapılabiliyor olması. Misafirleriniz geldiğinde aniden pratik bir tarif arıyorsanız bu tarif tam da size göre.

Fransızca da mükemmel anlamına gelen parfe isminin hakkını da gerçekten veriyor. Kurtarıcı rolünde bir şeyler arıyorsanız o halde bu tarif herkesin tarif defterlerinde yerini alsın. Her şeye biraz ara verip bu tatlının keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Kahvelerin tatlılara yakıştığını düşünenlerdenseniz sizler de bu tarife muhakkak bir şans vermelisiniz. Dilerseniz çok beklemeden parfe tarifimize geçmek isteriz. İşte o nefis mi nefis pratik parfe tarifinin yapılışı ve malzemeleri.

Parfe Tarifi Malzemeleri

  • 300 gr petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık
  • Üzeri için çikolata

Parfe Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kapta granül kahveyi ve sütü alarak karıştıralım üzerine kremşantiyi de ilave edip mikser yardımı ile çırpalım hazırlamış olduğumuz kahveli kremşantinin üzerine damla çikolata, fındık  ve elimizle kırdığımız bisküvileri ilave edip karıştıralım. Baton kek kalıbının tabanının streç film ile kaplayalım çünkü parfemizi kolay bir şekilde çıkarmak için. İçerisine hazırlamış olduğumuz karışısın dökerek kalıbın kenarlarındaki streç filmi üzerine kapatalım. Bir parça streç film daha alarak kalıbın üstünü tamamen kaplayacak şekilde kapatalım.

Hazırlamış olduğumuz parfeyi 1 gece vaktiniz varsa dondurucu da bekletin. Daha güzel olacaktır. Beklettiğimiz parfenin üzerindeki streç filmi çıkartarak servis için uygun bir tabağa alalım ve üzerine erittiğimiz benmari usulü çikolatadan dökerek dilediğimiz şekilde süsleyelim. Kahveli parfemiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.