1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Çok Faydalı ve Lezzetli Cevizli Bal Kabağı Püresi Tarifi! Cevizli Bal Kabağı Püresi Nasıl Yapılır?
Çok Faydalı ve Lezzetli Cevizli Bal Kabağı Püresi Tarifi! Cevizli Bal Kabağı Püresi Nasıl Yapılır?

Çok Faydalı ve Lezzetli Cevizli Bal Kabağı Püresi Tarifi! Cevizli Bal Kabağı Püresi Nasıl Yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmezi olan bal kabağı oldukça mükemmel lezzeti ile güzel tarifleri eşlik etmektedir.  Birçok alanda oldukça yaratıcı tarifleri ile karşımıza çıkmaktadır.  Bal kabağı hem yemek hem de tatlı alanında oldukça fazla kullanmaktadır.

A+A-

Sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Tüketimi fazla oldukça sofralarda ki yeri de oldukça kıymetli olmaktadır. Cevizli bal kabağı püresi yapımı hem çok kolay hem de  aşırı lezzetlidir. Özelikle çocuklar için yenmesi zor olan bal kabağını bu şekilde yedirmek oldukça kolay olur. 

Cevizli Bal Kabağı Püresi İçin Malzemeler

Cevizli bal kabağı püresinin malzemeleri aşağıdaki gibidir;

  • 1 kilo bal kabağı 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı süt

Cevizli Bal Kabağı Püresi İçin Yapılış Aşamaları

Öncelikle kabaklar daha erken haşlanması için küpler halinde doğranır ve bol su ile yıkanır. Derin bir tencere içerisine doğranan bal kabağı alınır.  Yaklaşık 25 dakika kadar haşlanması beklenir. Daha sonra haşlanan bal kabağı püre haline getirilir.  Diğer taraftan ayrı bir tencereye zeytinyağı alınır ve doğranan sarımsakla beraber kavrulmaya başlanır. Kavrulduktan sonra cevizlerde içerisine konulur. Ardından püre haline gelen bal kabağı içerisine eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Kavrulma sürerken yavaş yavaş süt ilave edilmeye başlanır. Kıvamı çok kuru veya çok sulu olmayacak şekilde bırakılır. Son olarak tuzu ve tereyağı eklenir karıştırılır. 5 dakika dinlendikten sonra Cevizli bal kabağı püresi servise hazır hale gelir. 

Bal kabağı genelde kış sezonda kullanılan bir sebzedir. Bu nedenle sezonu ne zaman işe o zaman yapmak daha lezzet katar. Tüketimi her geçen gün artan bal kabağı birçok tariflere eşlik etmektedir.  Sezonun da tüketilmesi tadı açısından da oldukça önemlidir. Cevizli bal kabağı püresi genelde ek gıdaya geçen çocuklar için oldukça sağlıklı bir yemektir. İştah açıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenler yemek yeme sorunu olan çocukların tüketmesi oldukça faydalı olur. Şimdiden yapan ve yiyenler için afiyet olsun. Sağlıklı tarifleri denemek hem çok kolay hem de gün içerinde ne yemek yapsam sorusu için kurtarıcı bir ek yemek olur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.