1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Çıtır Çıtır Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır Simit Poğaça Tarifi
Çıtır Çıtır Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır Simit Poğaça Tarifi

Çıtır Çıtır Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır Simit Poğaça Tarifi

10 dakika da hazırlayabileceğiniz çok pratik ve bir o kadar da lezzetli olan simit poğaça tarifini çok beğenecek ve sizde kahvaltılarınıza farklılık olsun diye denemek isteyeceksiniz. Dışı susamın vermiş olduğu çıtırlığı ile damaklarda farklı bir tat bırakan simit poğaça yapımı ve lezzeti olarak bizlerden tam puanını aldı.

A+A-

İster kendinize isterse misafirlerinize çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz simit poğaça tarifini sizlerde bir an önce tarif defterlerinize eklemelisiniz.

İçi yumuşacık ve dolgulu dışı ise çıtır çıtır gevreği andıran simit poğaça hazır poğaçaları aratmayacak bir lezzet olacak. Yanında sıcak bir çayla ikram edeceğiniz simit poğaça afiyetle yemelik şahane bir poğaça tarifi.  Kolayca şekil alan ve mayalı hamuru ile de favoriniz olacak ve dillerden düşmeyecek simit poğaça tarifi nasıl yapılır sorusuna bir an önce geçmek isteriz. Detayları bilmek isteyenler buyursunlar tarifimize. İşte çıtır çıtır simit poğaça tarifimiz. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyetler olsunJ

Simit Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 adet instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuzw
  • 3 tane yumurta
  • 5 su bardağı un( her unun markasına göre bu ölçü değişebilir)

İç harcı için gereken malzemeler

  • peynir ve maydanoz

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağından biraz az pekmez
  • Susam

Simit Poğaça Tarifinin Hazırlanışı

Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, instant maya, toz şeker, tuz  ve son olarak yumurtayı alıp tel çırpıcı ile bir güzel çırpalım.  Daha sonra unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı. Hamurumuz hazırdır. Güzel bir şekilde mayalanması için sitreç filmle üzerini kapatıp bir örtü ile örterek yaklaşık 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp biraz havasını alana kadar yoğuralım. Ardından hamurumuzu temiz bir tezgah üzerine alalım ve 12 eşit parçaya keselim. Ve elimize her bir bezeyi alarak yuvarlayalım içine iç harcımızdan yerleştirerek tekrar yuvarlayalım. Daha sonra poğaçalarımızın her tarafını önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama batıralım. Her bir poğaça için aynı işlemi tekrarlayalım .en son poğaçalarımızı 15 dakika kadar tepsi mayası için beklettikten sonra önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.  Yumuşacık simit poğaçalarımız servise hazırdır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.