1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Ocak Ayı Zammı Belli Oldu! Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Ocak Ayı Zammı Belli Oldu! Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Ocak Ayı Zammı Belli Oldu! Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Türkiye'de 15 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren emekli maaşı zammı, 2024 yılı Ocak ayında gerçekleşecek. Bu kapsamda, 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan zammın yüzde 29.41 olarak kesinleştiği açıklandı.

A+A-

Enflasyon Tahminleri Ve Zam Oranları Belli Oldu

2024 yılı Ocak ayındaki emekli maaş zammı, yılın ilk altı aylık döneminde gerçekleşen yüzde 19.77 enflasyon üzerinden hesaplandı. SSK ve Bağ-Kur ile emekli memur aylıkları, bu orana bağlı olarak yüzde 25 artırıldı. Ancak, memur emeklileri için toplu sözleşme koşullarına göre Ocak ayında yüzde 15, Temmuz ayında ise yüzde 10 oranında artış öngörüldü. Ayrıca, enflasyon farkları da ilave edilecek.

Yıl sonu enflasyonu, Merkez Bankası'nın tahminine göre yüzde 65 düzeyinde gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam yapılacak. Ancak, Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu enflasyonu yüzde 68.01 olursa, bu oran yüzde 40.28'e çıkacak. Memur ve emekli memur maaşları da benzer şekilde artacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları İle Detaylar Ortaya Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli aylıklarına ilave zam için talimat verdiğini belirtti. Eğer bu konuda kanuni düzenleme yapılırsa, enflasyon farkının üzerine refah zammı eklenmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun cevabını Haber Kuşağı sitesi açıkladı. 2023 yılında yasal düzenleme ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Ancak, yeni bir yasal düzenleme olması durumunda, enflasyon oranından bağımsız olarak en düşük emekli maaşı artabilir. Şu anki durumda, emekli kök maaşı 6 bin 600 TL'nin üzerinde olanlar, en az yüzde 38 enflasyon artış oranı tahmininin gerçekleşmesi halinde en düşük emekli maaşının üzerinde maaş almış olacaklar.

2024 Ocak ayında gerçekleşecek emekli maaşı zammı, enflasyon oranlarına bağlı olarak şekillenecek. Bu çerçevede, emeklilerin maaşlarına yapılacak zamlar, enflasyonun seyrine göre belirlenecek ve emeklilere umutlu bir bekleyiş sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.