1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. PTT'den Dar Gelirliye Destek! 1611 Lira Nakit Para Desteği İçin Detaylar Ne?
PTT'den Dar Gelirliye Destek! 1611 Lira Nakit Para Desteği İçin Detaylar Ne?

PTT'den Dar Gelirliye Destek! 1611 Lira Nakit Para Desteği İçin Detaylar Ne?

Devlet tarafından sağlanan birçok farklı ödeme yer alırken bakanlık herkese ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Destek ödemeleri kapsamında başvuru yapanlara 1.600 TL ödeme yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

A+A-

Yeni yıl ile birlikte artan fiyatlar yüzünü gösterirken vatandaşta zor durumda kalıyor. Devlet destek ödemeleri kapsamında bakanlık tarafından ödenen SED ödemeleri birçok kişinin yarasına merhem oluyor. Bakanlık tarafından sağlanan ödemeler kapsamında araştırmalar devam ederken başvuru yapan 1611 TL ödeme alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIKTAN 1.611 TL

Dünyada etkisini gösteren enflasyon Türkiye'yi de ciddi oranda vurdu. Vatandaşlar artan fiyatlar karşısında zor durumda kalırken devlet sosyal destek ödemeleri ile vatandaşların yüzünü güldürüyor. Sosyal ve ekonomik destek kapsamında öğrencilerin eğitim giderleri de Bakanlığın dikkatinde yer alıyor. İlkokul, ortaokulu, lise, üniversite öğrencileri için gerçekleştirilen destek ödemeleri 1.611 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Başvuruda bulunan vatandaşlar ödemeleri PTT üzerinden almaktadır.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Bakanlığın dev kampanyasından yararlanmak için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.
T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran üzerinden gerekli adımları izleyerek başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 1611 TL'lik öğrenci yardımı için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Başvuruların onaylanması durumunda her ay düzenli olarak yapılan ödemeler her ayın 15'inde PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.