1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. 3650 Ve 4.500 Gün Primi Olanlara Emeklilik Hakkı! 12 Yıl Üzerinden Nasıl Emekli Olunur?
3650 Ve 4.500 Gün Primi Olanlara Emeklilik Hakkı! 12 Yıl Üzerinden Nasıl Emekli Olunur?

3650 Ve 4.500 Gün Primi Olanlara Emeklilik Hakkı! 12 Yıl Üzerinden Nasıl Emekli Olunur?

SGK tarafından belirlenen koşullara uygun olanlara erken emeklilik imkanı 10 ile 12 yıl arasında sigortalılık süresi ile tamamlanıyor. İşte erken emeklilik müjdesinin detayları…

A+A-

SGK'nın belirtilen şartları karşılayan kişilere erken emeklilik imkanı oluşturuldu. Emeklilerin başvurularını kolaylaştırmak için önemli bir adım atıldı. Gerekli prosedürler takip edilerek emeklilik başvurusu yapılabilecek. Evrakların tam ve formun eksiksiz olarak doldurması gerekiyor.

Erken emeklilikle ilgili olarak en önemli kriter sigorta başlangıç tarihi oldu. İlk sigorta başlangıç tarihi erken emeklilik imkanı için en önemli kriter. Şartları ve süreyi tamamlayanlar erken emeklilik hakkı elde edecek. Maaşlarını almaya başlayan vatandaşlar SGK'nın şartlarını karşılayıp emekli maaşına bağlanabiliyor.

12 Yıl Üzerinde Emeklilik İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Haber Kuşağı erken emeklilik şartlarını paylaştı; 8 Eylül 1999 tarihi ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında SSK'lı olanlara kısmi emeklilik için 4500 prim gün şartı aranıyor. Yani bu kişiler 12,5 yıl prim ödemek şartıyla emekli olabiliyorlar. 25 yıldır sigortalı olmaları halinde kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş şartı aranmaktadır.

10 Yıl Sigortalı Olanı Emeklilik

Prim günü emeklilik için yeterli olmayan kişiler yaş üzerinden emekli olabiliyor. Normal emeklilik dışında yaşı ilerlemiş ancak prim ödeme gün sayısı olarak yetersiz olan kişilere emeklilik uygulaması bulunuyor. İlk sigortalılık tarihine göre bu emeklilik koşulları değişiyor. 10 yıldır yani 3600 gün üzerinden emekli olabilmek de mümkün normal emeklilik dışında yaş ilerlemiş fakat prim ödemesi yetersiz olanlara on yıl çalışması halinde düşük prim ödeyerek emeklilik sağlanabiliyor. Bu düzenleme SGK sisteminde çeşitli hak ve avantajlar sağlamak için emekli olacak kişilerin emekliliğini kolaylaştırmak için oluşturuluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.