1. HABERLER

  2. SGK

  3. Yargıtay EYT'de Son Noktayı Koydu! EYT Sorunu Tarih Oluyor SGK SSK Bağkur ve Emekli Sandığı için Erken Emeklilik Geliyor İşte Detaylar!
Yargıtay EYT'de Son Noktayı Koydu! EYT Sorunu Tarih Oluyor SGK SSK Bağkur ve Emekli Sandığı için Erken Emeklilik Geliyor İşte Detaylar!

Yargıtay EYT'de Son Noktayı Koydu! EYT Sorunu Tarih Oluyor SGK SSK Bağkur ve Emekli Sandığı için Erken Emeklilik Geliyor İşte Detaylar!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen yüz binlerce kişi erken emeklilik için müjdeyi beklerken Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'dan sevindiren haber geldi! SGK o tarihten önce sigorta başlangıcı bulunanların, yaş koşulu sebebiyle emekli olamamaları

A+A-

Milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığına tabi çalışana müjde gibi haber geldi! SGK'dan milyonlarca kişiye erken emeklilik müjdesi verildi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu çözülüyor. Derhal dilekçe ile emekli olunabilecek! Peki erken emeklilikten kimler yararlanabilecek? EYT'lilere emeklilik müjdesi. EYT Erken emeklilik ile alakalı tüm ayrıntıları haberimizde sizler için hazırladık.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen yüz binlerce kişi erken emeklilik için müjdeyi beklerken Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'dan sevindiren haber geldi! SGK o tarihten önce sigorta başlangıcı bulunanların, yaş koşulu sebebiyle emekli olamamaları sebebiyle mağduriyet yaşamalarına dur diyecek! Yüz binlerce EYT'linin gözü kulağı bu haberde. EYT sorunu çözülüyor mu? EYT Yasası ne zaman çıkacak? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı için erken emeklilik müjdesi geldi! EYT sorunu tarih olacak. Detayları haberimizin devamında sizler için hazırladık.

Bilindiği üzere ülkemizde EYT olarak yer alan yüz binlerce kişi, emeklilikte prim ve hizmet yılı koşullarını sağlamalarına karşın çalışma hayatına başladıktan sonra getirilen yeni yasal düzenleme sebebiyle yaş koşuluna maruz kalarak emeklilik hakkı elde edememiştir. Emeklilikte yaşa takılanlar, oyun devam ederken kuralların değişemeyeceği ve hukuki güvenlik ilkesinden hareketle bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını ve emeklilik haklarının verilmesini talep ediyorlar.

4447 sayılı Kanun ile emeklilik koşulları; erkekler için 25 yıl, kadın çalışanlar için ise 20 yıl hizmet süresi ve 5.000 prim günü idi. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkarılan yeni yasa ile beraber emeklilik koşullarına ilave olarak bir de yaş koşulu getirilince yüz binlerce kişi 4447 sayılı Kanunda yer alan koşulları taşımasına karşın yaş koşulunı sağlayamadığı için emekli olamadı. Şimdi gözler Meclis'e ve Hükümete çevrildi. EYT sorununun çözümü için 2021 yılı içinde bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ve EYT sorununun çözümüyle yüz binlerce kişiye erken emekliliğin yolunun açılıp açılmayacağı merak ediliyor.

EYT'de Finlandiya Modeli Önerisi

Finlandiya Modeli olarak gündemde sıkça yer alan bu modele göre Eyt'li yurttaşlar emekli edilecekler! Yani emeklilik hakkı elde edecekler. Fakat maaşları yaş koşulunı sağladıkları tarihe dek kesintili olarak ödenecek. Finlandiya modeli hem EYT'lilerden hem de Hükümetten belli ölçülerde taviz öngörüyor.

2021 Yılında EYT Yasası Çıkacak mı

Hükümet EYT konusunda son dönemde kapıları kapatan tarzda açıklamalar yapsa da ufuktaki 2023 seçimleri yahut herhangi bir erken seçim öncesi EYT yasasını bir koz olarak beklettiği iddia ediliyor. Bu çerçevede 2021 yılı içinde olmasa da kısa vadede EYT düzenlemesiyle ilgili umutvari konuşmak mümkün gözüküyor.

Yargıtay EYT'de Son Noktayı Koydu!

Yargıtay'dan 2021 yılı içinde EYT'lileri sevindirecek bir karar geldi! Yargıtay kararına konu olayda prim ödeme gün sayısı ve diğer emeklilik şartlarını taşıyıp yaş şartı nedeniyle emekli olamayan bir vatandaş, kıdem tazminatı için talepte bulunuyor. Yargıtay, EYT nedeniyle emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşın işyerinden ayrıldığı süreçte kıdem ztazminatı ve diğer alacaklarını talep etmesini haklı bularak işçi lehine karar verdi. Yargıtay tarafından verilen bu emsal karar ile birlikte tüm EYT'liler işten ayrılarak kıdem tazminatını talep edebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.