1. HABERLER

  2. SGK

  3. SON DAKİKA: TC kimlik son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 olanlanlara MÜJDELİ HABER! 4.336 Lira Ödeme Yapılacak! Paranızı ATM'DEN ÇEKİN!
SON DAKİKA: TC kimlik son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 olanlanlara MÜJDELİ HABER! 4.336 Lira Ödeme Yapılacak! Paranızı ATM'DEN ÇEKİN!

SON DAKİKA: TC kimlik son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 olanlanlara MÜJDELİ HABER! 4.336 Lira Ödeme Yapılacak! Paranızı ATM'DEN ÇEKİN!

Aile Bakanlığı açıkladı. Adı bu listede olana 4.336 TL nakit yardım ödemesi yapılacak. Başvuru işlemleri 28 Şubat’a kadar sürecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüz binlerce kişiye sosyal yardım ödemeleri ile ilgili önemli kritik açıklama yaptı. e-Devlet'ten liste yayınlandı. O listede ismi olanlara 4.336 TL ödeme verilecek. İşte detaylar...

A+A-

Aile Bakanlığı'ndan duyuru geldi. Adı ve soyadı bu listede olanlar 4.336 TL nakit yardım verilecek. Başvuru yapanlara 28 Şubat’a kadar bu ödeme verilecek. İşte o ödemenin detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yüz binlerce kişi tarafından alınan sosyal yardım ödemeleri ile ilgili önemli bir son dakika açıklaması geldi. e-Devlet üzerinden liste erişime açıldı.

Bu ekranda açılan listede adı soyadı olanlara 4.336 TL ödeme verilecek. Ayın 15'i itibari ile başlayan yardım ödemeleri 28 Şubat tarihine kadar devam edecek.Hala bu ödemeyi almadıysanız hemen bu listeyi kontrol etmelisiniz. Adınız soyadınız bu listede bulunuyorsa T.C kimlik kartınız ile PTT'ye gidip ödemenizi alabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, evde bakım maaşı ödemeleri yapılmaya başladı. Şubat ayı itibari ile evde bakım maaşı ödemesi için e-devlet'ten liste paylaşıldı. 22 Şubat 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesinde adınız ve soyadınız varsa hemen PTT'ye T.C kimlik kartınız ile gidip ödemenizi alabilirsiniz. Şubat ayı içinde evde bakım maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplarınıza geçiyor. Hala başvuru yapmadıysanız müracaat süreci hala sürüyor. Peki, kimlere evde bakım maaşı verilir? Şubat ayı evde bakım maaşı ne kadar İşte detaylar...

Şubat Ayı Ödemeleri Yapılmaya Başladı

Evde bakım maaşı alanlara sağlanan Şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5 Şubat tarihinde gelen açıklamada Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin başladığı duyurulmuştu. Aile Bakanlığı'ndan verilen evde bakım maaşı paraları 28 Şubat tarihine dek sürecek. 22 Şubat evde bakım maaşı yatan illerin listesi de bakanlıktan açıklandı. Hemen e-devlet ile veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresinden kontrolünü yapabilirsiniz.

2023 Şubat Evde Bakım Aylığı Kaç TL Olacak?

2023 yılı başında memurların maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından birçok sosyal yardım ödemesine de artış yapılmıştı. Evde bakım maaşı da Şubat ayı itibari ile hesaplara zamlı olarak yatan sosyal yardımlar arasında bulunuyor. Şubat ayında verilen evde bakım maaşı geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre 1000 TL daha zamlı şekilde ödeniyor. Yani bu ay içinde evde bakım maaşı alanların hesabına 4.336 TL ödeme yapılacak.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Şubat ayı içinde evde bakım maaş ödemelerinde sorgulama yapmak isteyenlere iki şekilde bu işlem sağlanıyor. e-Devlet evde bakım maaşı sorgulaması için T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile beraber e-devlet giriş işlemini yaptıktan sonra arama butonuna tıklayın. “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Evde bakım maaşı ödemesini Ziraat Katılım Bankası'ndan alanlar sms ile sorgulama işlemi yapabiliyorlar. Sms ile evde bakım maaşı sorgulama işlemleri için BAKIYE yazıp 4737’e SMS atabilirsiniz.

Evde Bakım Parasını Kimler Alabiliyor?

Evde bakım maaşını alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği şartları taşımak gerekiyor. En önemli kriter hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Tabii ki baktığınız bu kişi engelli ise tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu şartı da bulunuyor. Bu belgeler ile beraber isterseniz e-devlet'ten dilerseniz de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru ile ödemenizi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.