1. HABERLER

  2. SGK

  3. Son dakika Hükümetten EYT müjdesi geldi! EYT kimleri kapsıyor? EYT son durum nedir?
Son dakika Hükümetten EYT  müjdesi geldi! EYT kimleri kapsıyor? EYT son durum nedir?

Son dakika Hükümetten EYT müjdesi geldi! EYT kimleri kapsıyor? EYT son durum nedir?

Emeklilik formülü (EYT) arayışları sürerken son dakika haberi merak ediliyor. Parlamento yeni yasama organına geçerken hükümetin konu üzerinde çalışması bekleniyor. EYT den kaç kişi faydalanacak? Ne zaman açıklanacak? EYT kimleri kapsıyor? 

A+A-

Emeklilik formülü (EYT) arayışları sürerken son dakika haberi merak ediliyor. Parlamento yeni yasama organına geçerken hükümetin konu üzerinde çalışması bekleniyor. EYT için Alman ve Fin modellerinin formülüne göre, belirli bir yaş kriterini karşılayan sigortalılar, kaç yıl emekli olduklarına bağlı olarak her yıl belirli bir miktar düşülerek emekli olma imkânına sahiptir.

EYT Son Dakika Haberi Masada Hangi Modeller Konuşulacak?

EYT için Alman ve Fin modelleri de inceleniyor. Alman ve Fin modellerinin formülüne göre, belirli bir yaş kriterini karşılayan sigortalılar, emekliliğe kaç yıl kaldığına bağlı olarak her yıl belirli bir miktar düşülerek emekli olma imkânına sahiptir.

Emeklilik yaşında vatandaşlar maaşlarının tamamını alırlar. Almanya'da yıllık kesinti oranı yüzde 2.0'dır. EYT üyeleri, prim ve sigortalılık sürelerini tamamlamış ancak yaş kriteri nedeniyle emekli olamayan kişilerdir.  Yeni 2008 yönetmeliği ile kadın ve erkek arasındaki prim gün sayısı 7.200'e çıkarken, emeklilik yaşı erkeklerde 60, kadınlarda 58'dir.

EYT de merak edilen 5 soru!

EYT'deson durum ne? Son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilik yaşı (EYT) olan kişiler için sigortalılık gün sayısını tamamlayarak bir çalışma yapıyor. Maliyet odaklı çalışmanın sonunda çıkan düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacaktır. Son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait.

EYT ne zaman işleme girecek?2025 yılına kadar ücret, emekli maaşı ve emekli maaşlarında artış sağlaması beklenen 3 bin 600 ek göstergeye ilişkin düzenleme, 2022 yılı sonuna kadar tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Yaşlılık Emekliliği (EYT) konusunda da bir çalışma yaptığı belirtildi. Bu anlaşmanın 2022 yılı bitmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına ulaşması bekleniyor.

EYT kimleri kapsıyor? EYT programı, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta şartlarını yerine getirenlerin, prim ve ödeme günü kriterlerini sağlayanların yaşına bakılmaksızın emekli olmaları ile ilgilidir.

987 Sigortalılık süresine (erkekler için 25 yıl, kadınlar için 20 yıl) ve emeklilik için katkı payı (5000 gün) ödenmesine (kadınlar için 58, erkekler için 60) ek olarak. Yaş) girdi. Yani emekli olabilmek için sigortalılık süresi, prim ödemesi ve yaş şartı gibi 3 şartın bir arada bulunması gerekir.

EYT yaş ortalaması ne olacak? Emeklilikte Yaşlı (EYT) olarak tanımlanan grubun ortanca yaşının 48-49 olduğu biliniyor.

Emeklilik, teknik olarak bir yaşlılık aylığıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde 48-49 yaşındaki yaşlı sayılmıyor. Ancak, Türkiye'de bir dizi yeni Yaşlılık Emekliliği (EYT) formülleri ortaya çıkmaktadır.

EYT den kaç kişi faydalanacak?    Şu anda, emekli aylığı (EYT) sayısının 5 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.