1. HABERLER

  2. SGK

  3. Son Dakika: Bu Gece 43 Yaşında Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Açıklandı! Şartları Belli Oldu…
Son Dakika: Bu Gece 43 Yaşında Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Açıklandı! Şartları Belli Oldu…

Son Dakika: Bu Gece 43 Yaşında Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Açıklandı! Şartları Belli Oldu…

43 yaşında erken emekli olacaksınız. Müjde geldi! Bu gece müjde bekleyenler haberi aldı. 43, 44, 45 ve 46 yaşında olanların emekli olma durumları ile ilgili olarak vatandaşlara yeni bir haber geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bu haberde EYT'liler için özel bir açıklama yer alıyor. 43, 44, 45 ve 46 yaşlarında emekli olma için yaş şartını bekleyenler müjdeyi aldı. EYT ile ilgili haber bekleyenlerin merakını giderecek türden bir açıklama geldi. Yaş kriterini sağlamaya çalışan ve bu nedenle emekli olamayanlar ve mağduriyet yaşayanlar uzun zamandır gündemde gelişmeleri takip ediyorlardı. Bu kapsamda özellikle 43, 44, 45 ve 46 yaşında emekli olmayı bekleyenler kendilerinin EYT’den yararlanıp yararlanamayacaklarını öğrenecekler. Gündemde oldukça uzun bir süredir yer alan EYT haberini yönelik gelişmeleri sizler için araştırdık.

EYT'de Yaşanan Son Gelişme Ne?

EYT kapsamında yaşanan son gelişmeler emekli olmayı bekleyenler tarafından araştırılıyor. Mesleki yıpranma durumu dolayısıyla erken emekli olabilecekler yıpranma payları ve çalışma sürelerini doldurmaları şartı ile emekliliğe elde edebilecekler. Mesleki yıpranma payına tabi olunabilecek işlerde çalışmış vatandaşlar yıpranma ve yıl gibi etkenlerle teselli ücreti alabiliyorlar. Fakat bu vatandaşlar erken emeklilik için de tüm gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Yetkililer tarafından yeni bir duyuru yapıldı ve yapılan duyuruda EYT kapsamında olan bireylerin erken emekli olabilmelerini ilişkin bazı düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Bu çalışmalar kapsamında yapılacak olan görüşmeler 18 meslek grubunu içeriyor ve 45 meslek grubuna kadar çıkabiliyor. Buna yönelik çıkacak olan yeni yasa ile beraber yıpranma payına dahil olacak meslek gruplarını çalışan ve emekli olan vatandaşlar EYT beklemeksizin emekliliklerini yaşayabilecekler. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle emeklilerin maaşlarını alım gücünün düşmesi emeklileri üzdü. Buna rağmen erken emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişi de bulunuyor. Devlet yetkililerinden yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar bu nedenle büyük önem taşıyor.

Mesleki yıpranma payı ve riski fazla işlerde çalışanlar için iş kanunu kapsamında onaylanan yasadan yararlanma hakkı verilen mesleklerden aranacak şart ise en az 5, en fazla 8 yıl süre boyunca risk ve yıpranma payı barındıran mesleklerde çalışmış olmaları gerekiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamayan 2017 yılında gerçekleşmiş projesinin 2022 yılında hayata geçmesinin mümkün olacağını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.