1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK'dan son dakika müjdesi geldi! 100 Bin TL Destek ödemesi yapılacak...
SGK'dan son dakika müjdesi geldi! 100 Bin TL Destek ödemesi yapılacak...

SGK'dan son dakika müjdesi geldi! 100 Bin TL Destek ödemesi yapılacak...

SGK'dan annelere son dakika 2022 müjdesi geldi. 2021 yılından itibaren birçok karara imza atılıyor. Yapılan son açıklamada destek ödemelerinin yapılacağı duyuruldu. İşte SGK'dan yapılan o açıklama ile annelere verilen müjde…

A+A-

Çocuk sahibi olan anneler için hem çalışma hayatının içerisinde olmak hem de çocuk bakmak oldukça zor. Özellikle de yeni doğum gerçekleştiren anneler için doğum izni veya süt izni gibi zorunlu izinler, ne yazık ki özel sektörde olunduğunda ücretsiz izin olarak sisteme geçiş yapıyor. Bu durumda devlet hem çalışan kişilerin hem de işveren kişilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak adına farklı çeşitte ödenekler sunarak mağduriyetleri olabildiği kadar indirgemeye çalışıyor.

SÜT PARASI NEDİR KİMLER ALABİLİR?

Sigortalı olarak çalışan kadınların doğum gerçekleştirmeleri durumunda çalışmayan kadınların ise doğum yapması halinde de sigortalı olarak çalışan eşe ödenen para süt desteği parasıdır. Bu ödeme 2021 ATM'leri üzerinden sigortalı kişiye gerçekleştirilmektedir. Bu ödeme 2021 yılı için 250 TL düzeyinde olup aksi bir durum halinde PTT gize ve ATM'leri aracılığıyla sigortalı kişiye gerçekleştirilmektedir.

Süt parasından faydalanabilmek için 4A ya da 4B kapsamında çalışıyor olmak, sigortalı girişinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda ödenek sadece 4A yqa da 4B kapsamında çalışan kadın ya da çalışmayan kadınların 4A ya da 4B kapsamında çalışan eşler yararlanabilmektedir. 657 sayılı kanuna göre çalışan devlet memurları ise bu ödeneği alamamaktadır.

SÜT PARASI ALMANIN KOŞULLARI NELER?

4A ya da 4B kapsamında çalışmayı sürdüren çalışanlar, süt parası ya da emzirme destek ödeneğinden faydalanabilmeleri için bazı gereken koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bu koşullar;

- Süt parasından yararlanacak vatandaşın veya çalışmakta olan eşin, doğum gerçekleşmeden önce 15 ay içerisinde en az 20 gün prim ödemelerinin gerçekleştirilmiş olmas gerekmektedir. Aksi halde bu destekten faydalanamazsınız.

- 4A kapsamında sigortalı biçimde çalışan kadının veya çalışmayan kadınların 4B veya çalışmayan kadınların 4B standartında sigortalı olarak çalışan eşin, doğum gerçekleşmeden önceki 15 ay içerisinde 20 gün süreli primin ödenmiş olması gerekmektedir. 

SGK'dan yapılan müjde ile kadın çalışanlara annelik süreçlerinde ekonomik destekler hız kazandı. Böylece 2021 yılı ve 2022 yıllarında SGK üzerinden çalışan annelere tutarı 100 bin TL'yi bulan destek ödenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.