1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK’dan müjdeli haber sabah saatlerinde resmen açıklandı! 1600 TL destek ödemesi yapılacak
SGK’dan müjdeli haber sabah saatlerinde resmen açıklandı! 1600 TL destek ödemesi yapılacak

SGK’dan müjdeli haber sabah saatlerinde resmen açıklandı! 1600 TL destek ödemesi yapılacak

SGK’nın son dakika açıklamaları dikkate alındığında pandemi destek ödemeleri için farklı açıklamalar geldi. Korona virüs salgını süreçleri nedeniyle zorluk yaşayan durumlara karşı çocuklu kişilere devletin sağladığı sosyal yardımlar devam ediyor. 

A+A-

Son dönemde en çok başvuru alan yardım ödemelerinden biri de 1100 TL değerindeki pandemi destek ödemeleri lehine oldu. 3. Faz ödemeleri olarak pandemi dönemlerinde Ramazan Bayramı öncesi verilen yardım ödemelerinin de Kurban Bayramı öncesi yapılması bekleniyor. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yeni bir yardım paketi olarak 1600 TL’ye kadar destek ödemelerinin verileceği dikkat çekiyor.

Verilecek yardım parası için kişilerin ihtiyaç belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere birçok destek ödemesi yapılacak. 

0 yaşına kadar olan çocukların bulunması halinde 1100 TL’lik yardım ödemesi alanlara çocukların okul giderlerini daha rahat karşılayabilmeleri için 500 TL’lik ek destek verilecek. Okullar için yapılan bu yardım ödemeleri, 1100 TL destek ödemesi alan kişilere verilecek.

SGK tarafından yapılan duyurular incelendiğinde, yardım parası için önceden onay alamayanlara belediye kapsamındaki il ve ilçe sosyal yardımlarından kayıt yaptırma imkanı veriliyor. Destek ödemeleri alabilmek için 500 TL ve 3. Faz ödemeleri 1100 TL için başvuru yapılacaktır. 

10 yaşına kadar çocuğu olup okula gidenler için 3. Aşama ödemesi alanlara 500 TL ek ödeme yapılacak. Bu sayede vatandaşlar 1600 TL devlet desteği alacak.

E-devlet üzerinden yapılan başvurular onaylanır onaylanmaz kişilerin IBAN numaralarına ödeme yapılacaktır. IBAN numarası eksik veya yanlış verilmiş olsa bile TC kimlik numarası ile PTT üzerinden giden vatandaşlar ödemelerini alabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.