1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK’dan Milyonlarca Ev Hanımlarına Büyük Müjde: Artık Hiç Prim Ödemeyenler Bile Emekli Olabilecek! Detaylar Haberimizde...
SGK’dan Milyonlarca Ev Hanımlarına Büyük Müjde: Artık Hiç Prim Ödemeyenler Bile Emekli Olabilecek! Detaylar Haberimizde...

SGK’dan Milyonlarca Ev Hanımlarına Büyük Müjde: Artık Hiç Prim Ödemeyenler Bile Emekli Olabilecek! Detaylar Haberimizde...

Ev hanımlarına güzel haberler geldi! Yeni çıkan yasalara göre artık ev kadınları kolaylıkla emekli olabilecekler. İşte Karşınızda ev hanımlarının hayallerini süsleyen o haber!

A+A-

Ev hanımlarına güzel haberler geldi! Yeni çıkan kanunlara göre artık ev bayanları kolaylıkla emekli olabilecekler. Karşınızda ev hanımlarının hayallerini süsleyen o haber!

Son senelerde Türkiye’de yaşamakta olan ev hanımları emekli olup olamayacaklarını araştırıyorlar. Eski zamanlarda bir hayli zor olan ev hanımlarının emekliliği çağımızda ise daha kolay. Yıllar boyunca evde temizlikten bulaşığa emek harcayan ev hanımları ilerleyen yaşlarda rahat etme fırsatı yakalıyor. İşte bu fırsatın ayrıntıları!

İsteğe Bağlı Sigortayla Emeklilik Artık Hayal Değil

Devlet, milyonlarca ev hanımını sevindiren bir gelişmeye imza attı. Hiçbir sigorta başlangıcı olmayan ev hanımları sigorta primlerini yatırarak kolaylıkla emekli olabilecekler. Yeni çıkan kanuna göre isteğe bağlı şekilde ödenen 5400 prim gününe sahip bayanlar emeklilik için gerekli olan koşulu sağlıyor.

Ayrıca kanun dahilinde ev hanımları eksik kalan prim günlerini yapılandırarak da emekli olabilecekler. Yapılandırılan primleri ise bir yıl içerisinde yatırmaları gerekmektedir. Eğer bu süre içerisinde primler yatırılmaz ise emeklilik müracaatsu yapılamıyor.

Yıllar içerisinde herhangi bir sigortası bulunmayan ev bayanları devletten böyle bir yardım alıyor. Bunu dışında ev hanımları eğer babası üzerinden dul aylığı alıyorlarsa ev sigortası hakkından yararlanabiliyorlar.

Ev Hanımlarına Özel Emeklilik Şartları

Normal şartlar altında 2008 senesinden itibaren aktif olarak çalışan bayanların emekli olabilmesi için prim günü sayısı 7200, çalışma süresi ise minimum 20 senedir. Ancak mecliste sunulmakta olan yeni kanunla bayanların emekli olabilme koşulları ciddi anlamda değişti. Yeni kanun tasarısına göre ev hanımlarının emekli olabilmesi için şu koşulları karşılaması yeterli:

SSK ya da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile herhangi bir ilişkinin bulunmaması

Zaman içerisinde SGK’ya bağlı kalan ev hanımlarının emeklilik için müracaat yapmış oldukları zamana zamanda herhangi bir bağlılığın olmaması gerekir.

Minimum 25 yıl evli olmak başka bir deyişle 1995 yılı ya da öncesinden itibaren evli olmak.

1995 ya da daha erken senelerde doğmuş olmak yani 50 yaşından büyük olmak.

Herhangi bir biçimde iş görememe maaşı ya da yaşlılık desteği almamak.
Gelir vergisi vermemek yani herhangi bir gelire sahip olmamak.
Siz de bu koşulları sağlamakta olan bir ev hanımıysanız artık emeli olmak sizin için bir rüya değil. Hemen müracaat yaparak kolaylıkla emekli olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.