1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK'dan Asgari ücretli çalışana ve 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Müjde geldi: Toplu Para Ödemesi yapılacak
SGK'dan Asgari ücretli çalışana ve 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Müjde geldi: Toplu Para Ödemesi yapılacak

SGK'dan Asgari ücretli çalışana ve 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Müjde geldi: Toplu Para Ödemesi yapılacak

Asgari ücret ile çalışan anneler için önemli bir gelişme yaşandı. Annelere SGK'dan tam 33.387 TL hibe ödemesi yapılmasına karar verildi.

A+A-

Devletten doğum yapan kadınlara sunulan bu yardım ödemesi artık asgari ücretli annelere de verilecek. İşte, bu ödemeye dair tüm merak edilenler ve detaylar…

Asgari ücretle çalışırken doğum yapan annelere doğum yardımı ödemesi diğer kadınlara sağlandığı gibi artık verilecek. İşte doğum yardımına dair SGK'dan yapılan açıklama ve detayları…

Doğum yardımı koşulları ve ödeme süreci ile ilgili tüm detaylar açıklandı. Doğum yardımı ödemesi kadınlara sağlanan bir sosyal yardımdır. Bu yardımı elde etmek için annelerin son 1 yıllık sigorta kayıtlarının incelenmesi gerekiyor. En az yıl içerisinde 90 gün prim ödemesi yapmış olan kadınlara doğum yardımı ödemesi doğum sonrasındaki 2 ay içerisinde veriliyor.

Rapor Ödemesini Kimler Alacak?

Rapor ödemesi, geçici iş göremezlik ödemesi ve doğum yapan annelere verilen doğum yardımı 112 gün olarak belirtildi ve doğum sonrasında iki ay içerisinde bu ödemenin yapılmasına karar verildi. Ödeme miktarı SGK'dan duyuruldu. Asgari ücretli çalışan bir anne 33.387 TL ödeme alabilecek. Başvuru için gerekli olan evraklar açıklandı. Doğum raporu doğum bildirimi işveren tarafından onaylanmış doğum izin belgesi ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evraklar SGK'ya sunulması durumunda ödemeler alınıyor.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğum yardımı başvurusu şahsen SGK'ya yapılmaktadır. SGK'nın ilgili birimine başvurularınızı posta yoluyla ya da e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Posta yoluyla başvuru yapmak isteyenler gerekli belgeleri toparlayarak dilekçe oluşturmalı ve bu dilekçeleri posta yoluyla SGK'nın resmi internet sitesinden edinerek doldurup gönderebilirler.

E-devlet üzerinden başvuru yapacak kişiler ise e-devlet hesabından giriş yaparak SGK sekmesini tıklayabilir, doğum yardımı başvurusu seçeneğinin üzerinde bulunan başvuru formunu doldurarak başvurunun kutusunu onaylayabilirler. e-devlet üzerinden başvuru yapanlar elektronik olarak alınan başvuruları takip edebilirler. Eksik ve yanlış bilgi vermemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Başvuru sonucu ise SMS ya da e-posta yoluyla bildirilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.