1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK'dan 9 Bin TL ödeme alabilirsiniz! Süre dolmadan başvurmak gerekiyor! Başvuru yapanların hesabına yatacak
SGK'dan 9 Bin TL ödeme alabilirsiniz! Süre dolmadan başvurmak gerekiyor! Başvuru yapanların hesabına yatacak

SGK'dan 9 Bin TL ödeme alabilirsiniz! Süre dolmadan başvurmak gerekiyor! Başvuru yapanların hesabına yatacak

SGK'dan 9000 TL ödeme alabilirsiniz! Süresi var, müracaat gerekmektedir! Süre dolmadan müracaat yapanların hesabına yatıyor. İşte müracaat koşulları!

A+A-

SGK'dan 9000 TL ödeme alabilirsiniz! Süresi var, müracaat gerekmektedir! Süre dolmadan müracaat yapanların hesabına yatıyor. İşte müracaat koşulları!

SGK'dan 9000 TL ödeme alabilirsiniz! Süresi var, müracaat gerekmektedir! Süre dolmadan müracaat yapanların hesabına yatıyor. Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde geri ödemesiz olarak verilen destekler yurttaşlar için büyük önem taşıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi olan pek çok kişi bu süreçte devlet yardımıyla ayakta kalmaya çalıştı. Ekonomik sıkıntı çeken yurttaşlara güzel bir haberde SGK’dan geldi. SGK 9000 TL ödeme yapıyor fakat müracaat yapmak gerekmektedir. Evde bakım maaşı, cenaze yardım parası, yolluk ödemesi, süt ödemesi, iş göremezlik ödemesi ve doğum izni yardımı gibi pek çok farklı kalemde bu ödemeleri almak mümkün. Peki devletten 9000 TL ödeme nasıl alınır? Biriken paralar nasıl tahsil edilir?

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde ekonomik kapsamda sıkıntı çeken milyonlarca kişiyi rahatlatacak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. Özellikle bu süreçte SGK tarafından yapılan geri ödemesiz ödemeleri unutan yurttaşlar bilmedikleri için biriken paralarını bırakıyor. Ama e-devlet üzerinden müracaat yaparak SGK’da biriken ödemeleri tek seferde alabilirsiniz. Bu ödemeler içinde çeyiz parası, evde bakım maaşı, cenaze yardım parası, yolluk ödemesi, süt parası, doğum izni yardımı ve iş göremezlik ödemesi bulunuyor. Peki SGK’da biriken paralar nasıl alınır? Devlette unutulan paralar nasıl alınır?

E-DEVLET SORGULAMA

Devlette unutulan paraları e-devlet sorgulama monitörü üzerinden sorgulayabilirsiniz. Yapmanız gerekli olan şey TC kimlik numarası ve şifre ile e-devlet giriş yapmak ve ardından SGK sorgulama bölümüne ulaşarak en temel ekranda bulunan şahıs ödemeleri monitörüna tıklamak. SGK şahıs ödeme sorgulama linki üzerinden adınıza yatırılan bir para olup olmadığını hemen öğrenebilirsiniz.

DOĞUM YARDIMI 1300 TL'YE KADAR YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum yapan bayanlara sigortalı olup olmadığına bakmadan ödeme yapıyor. Doğum yardımı parası bireysel bazda ve tek sefere mahsus olmak üzere birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üç ve sonraki çocuklar için ise 600 TL olarak ödeniyor. Kamu çalışanları hemde sözleşmeleri gereği kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile SGK tarafından ödenen tutar arasındaki farkı da alabiliyor.

PTT'DEN YOLLUK ÖDEMESİ

Sigortalı olan kişiler ve bakmakla yükümlü olduğu anne baba eş ve çocukları için PTT  hemde yolluk ödemesi alabiliyor. Yolluk ödemesi almak için Sigortalı kişinin veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerden birinin Meslek Hastalıkları, kanser tedavisi, organ nakli gibi acil durumlar için diğer bir hastaneye nakledilmesi gerekmektedir. Yolluk ödemesi için müracaat işlemlerinin SGK İl müdürlükleri üzerinden yapabilirsiniz.

EMZİRME PARASI VE İŞ GÖREMEMEZLİK ÖDEMESİ

Sigortalı olarak çalışan bayanlar hemde doğumdan sonra devletten emzirme parası ve iş göremezlik ödemesi de alabiliyor. Kadınlara SGK tarafından yapılan ödemeler toplamda 9000 TL'yi buluyor. Fakat bütün bu ödemeleri alabilmek için evvela müracaat işlemlerini tamamlamak gerekmektedir. Çocuk parası müracaat işlemleri çocuk doğduktan sonra kimliğini çıkartırken nüfus Müdürlüğü aracılığıyla yapılıyor. Ancak emzirme parası ve iş göremezlik ödemesi için muhakkak SGK ya müracaat yapmak gerekmektedir. Çalışan bayanlar bu ödemeleri doğum sürecini geçirip işine geri döndükten sonra alıyor.

ÖDEMELER PTT ARACILIĞI İLE YAPILIYOR

SGK tarafından verilen ödemeler için herhangi bir banka hesabı açmanız gerekmiyor. Bütün ödemeler direk olarak PTT  yapılıyor. 9000 TL'yi bulan SGK ödemeleri için annenin PTT şubesine kimliğiyle gitmesi ve ödemesini alması gerekmektedir. Doğum yardımı ödemesi ise Babaveya yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.