1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK'dan 5 Milyon Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! İşte Erken Emeklilik Ayrıntılar...
SGK'dan 5 Milyon Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! İşte Erken Emeklilik Ayrıntılar...

SGK'dan 5 Milyon Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! İşte Erken Emeklilik Ayrıntılar...

SGK müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Vatandaş araştırmaya devam ediyor. Prim gün sayısı ve çalışma yılını eksiksiz tamamlayanlar emekli olacakları günü bekliyorlardı. SGK müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Bu yasayla birlikte kimler erken emekli olabilecek?

A+A-

SGK müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Bu yasayla birlikte kimler erken emekli olabilecek?

Bağ-kur ve SGK çalışmalarını sürdürüyor. Emekliliği hak eden vatandaşlar ve yaşı bekleyenler için büyük müjde geldi. Erken emeklilik için hak kazananlar kimler? 5.000.000 vatandaşı ilgilendiren gelişme yaşandı. Yasa nedeniyle artık beklemek zorunda kalmayacaksınız. Yaş bekleyen kişiler bir an önce emekli olmayı hayal ediyordu. Çalışılmayan dönemler adına yapılan geri ödemelere dönük ödeme imkanı sağlandı. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında 41. madde düzenlendi.

10 Yılda Emeklilik Mümkün Olacak?

SGK'dan gelen açıklamaya göre belirli bir süre çalıştıktan sonra sakatlanan ya da hastalanarak iş hayatına ara vermek zorunda kalan vatandaşların yüzde 60'ın üzerinde iş kaybı yaşadıkları takdirde malulen erken emekli olabilecekler. Bu emeklilik hakkı için 10 yıl sigortalı olmaları gerekiyor. % 60 oranında işgücünde kayıp yaşayan kişiler ve bakım sürecine muhtaç olanlar malul çocuğu olan anneler de erken emekli olabilecek.

Anne olanlar 6, askerlik borçlanması yapanlar 1 yıl erken emekli olacak

Kadınlarda sigortalı olduktan sonra doğurmaları ile 6 erken emekli olma imkanı sağlandı. Borçlanma sayesinde 3 çocuk doğuran kadınlar emekli olabilecek. Erkeklerde askerlik  borçlanması imkanından yararlanarak bir yıl daha erken emekli olabilme hakkı sağlanacak.

5 Yıl Daha Erken Emekli Olmak İçin Yapılması Gerekenler

5 yıl daha erken emekli nasıl olunur araştırılıyor. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlar memur ve işçiler prim hakkından yararlanacaklar. Memur ve işçilere prim hakkı sağlayan bu düzenleme sayesinde pek çok vatandaş SGK’ya sorarak daha rahat bir şekilde bilgi alabilir. 

Hangi Süreler İçin Borçlanma Yapılabilecek?

Emekliliği erkene almak için pek çok kişi borçlanma hakkından yararlanabiliyor. Kadınlar doğum ile geçen süreleri borçlanırken erkekler askerlik borçlanması yapabilir.

Emekli sandığına tabi olanlar ücretsiz izin ile geçen sürelerini borçlanabilir.

Sigortalı olunan süreç içerisinde herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan veya gözaltına alınan kişilerin bu suçtan beraat etmesi halinde tutuklu veya gözaltında geçirdiği süreler borçlanılabilir.

Grev ve lokavt süresi boyunca çalışılmayan günler için borçlanma yapılabilecek

Hekimlerde fahri asistanlık ile geçen süreler borçlanılabilir.

Yarı zamanlı çalışan kişilerde 30 günden daha az olan çalışma hayatı olan kişilerde bu süreler borçlanma hakkına tabi olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.