1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK Duyurdu! 8 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi Verdi! Milyonlarca Çalışan Kişinin Emeklilik Yaşı Düşürüldü...
SGK Duyurdu! 8 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi Verdi! Milyonlarca Çalışan Kişinin Emeklilik Yaşı Düşürüldü...

SGK Duyurdu! 8 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi Verdi! Milyonlarca Çalışan Kişinin Emeklilik Yaşı Düşürüldü...

Emeklilik çoğu kişi için önemli konular arasında yer alır. Birçok kişi gerekli prim gününü doldursa da yaşa takıldığı için emekli olamıyordu. SGK’ nın son duyurduğu habere göre, 8 yıl erkenden emekli olma imkanı sağlanacak.

A+A-

Emekli olmak için bekleyen kişiler, için ardı ardına müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Özelikle emeklilikte yaşa takılanlar için, bu haberler çok önem taşıyor. Vatandaşların yakından takip ve ettiği bu gelişmeler ile ilgili, yeni haberler de gelmeye başladı.

Emekli olmak için bilindiği üzere, gün sayan pek çok kişi var. Herkesin gözü kulağı, gelecek olumlu bir haberde bekliyor. Emeklilik süreci tamamlanmış fakat yaşını bekleyen kişileri bu haber yakından ilgilendirecek. Erken emeklilik yaşı 8 yıl erkene alınacak ve milyonlarca kişi, bu sayede emekli olabilecek. SGK’ nın verdiği son habere göre, 4 Ekim 2000 tarihi öncesi, Bağ-Kur tecili yapmış olan esnaflar, 8 yıl erken emekli olma fırsatından yararlanabilecek. Bu müjdeli haber karşısında sevinen esnaf, gerekli olan koşulların da ne olduğunu merak ediyor. Bu kişiler sigorta tecilini 1982 yılına kadar geri çekebilir. Çalışmakta olan kişilerin durumları hesaplanırken, bu durumda içerikte yer alacak.

SGK' dan Erken Emeklilik Müjdesi

SGK’dan gelmeye devam eden müjdeli haberler, vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çoğu kişi ne zaman Emekli olacağını merak etmeye devam ediyor. Gerekli prim günü ve sigortalı olarak çalışma şartlarını sağlayan kişiler, çoğu zaman yaşa takılıp, emekli olamıyor. 8 yıl önce nasıl emekli olunur soruları da sıklıkla soruluyor. Öncelikle bu haktan 4 Ekim 2000’ den önce Bağ-Kur tescili olan kişiler yararlanabilir. Bunun sebebi bu kişilerin sigorta tecilini 1985 yılına kadar geri çekme imkanının olmasıdır.   Böylelikle bu u tarihten önce gerekli şartları sağlayan kişiler, sadece bu haktan yaralanıyor. 4 Ekim 2000 tarihinden sonra tecili olan kişiler, için bu hak geçerli değildir. Ayni şekilde çalışan kişilerin de emeklilik durumu hesaplanırken, bütün hesaplar işin içine katılarak, bir hesaplama yapılır.

Hizmetlerin Birleştirilmesi

Hizmet birleştirme sistemi de uygulanan işlemlerden biridir. Çoğu kurum arasında olan çalışmalar belirli hususlar doğrultusunda birleştirilir. Buna hangi kurumdan emekli olunuyorsa o karar verir. Bilindiği gibi kişi emekli olana kadar, Bağ-Kur SSK' ya bağlı olarak çalışır. SGK yaptığı son açıklama da emekliliğin gerekli şartlar sağlandığı zaman, 8 yıl öncesine çekilebileceğini duyurdu. Çalışılan tüm gün sayısının birleştirilmesiyle kişinin, sigorta süresi ve prim günü ortaya çıkar. Emeklilik için ise ne kadar gün ve sigorta süresi kaldığı tespit edilir. Birçok emekliliğinde yaşının dolmasını bekleyen kişi, önümüzdeki günlerde gelecek olan son haberler ve gelişmeleri, büyük merakla takip ediyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.