1. HABERLER

  2. SGK

  3. Müjde 52 yaşında emekli olacaksınız! 52 ve 54 yaşında emekli olma şartları
Müjde  52 yaşında emekli olacaksınız! 52 ve 54 yaşında emekli olma şartları

Müjde 52 yaşında emekli olacaksınız! 52 ve 54 yaşında emekli olma şartları

2022 yılında emeklilik başvurusu yapmak isteyenler için SGK Uzmanı Ekrem Sarısu iki soruya yanıt verdi. 52 ve 54 yaşında olanlar için emeklilik şartlarının yer aldığı açıklama şöyle...

A+A-

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu, Posta Gazetesi'nde yer alan köşesinde emeklilik hakkında sorulara yanıt verdi. İki erkek çalışanın özelinde işe giriş tarihinin emeklilik şartlarına etkisini ele alan Sarısu'nun yanıtları haberimizde...

52 YAŞINDA EMEKLİLİK ŞARTLARI

Bir çalışan SGK Uzmanına yönelttiği sorusunda "10 Mayıs 1979 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 6 Haziran 1995. Toplam 5785 gün prim ödemem var." bilgilerini verdi. Çalışan açıklamasının devamında ise Ekrem Sarısu'ya "Ne zaman emekli olabilirim?" sorusunu yöneltti. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı çalışanın nasıl ve kaç yaşında emekli olacağına ilişkin "İlk girişte adınıza prim ödemesi varsa, emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz." açıklamasında bulundu. Çalışanın emeklilik yaşı ve bundan sonraki dönemde yapması gerekenler ile ilgili olarak ise  "40 gün daha prim ödeyerek priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz." bilgisini verdi.

2022 YILINDA 54 YAŞINDA EMEKLİLİK ŞARTLARI

Bir başka çalışan ise ilk işe giriş tarihi, doğum tarihi ve kendi hakkında "12 Ağustos 1969 doğumluyum. SSK girişim 1993’te oldu. 6400 gün prim ödemem mevcut." bilgilerini SGK Uzmanı ile paylaştı. Çalışan açıklamasının devamında ise "Ne zaman emekli olurum?" sorusunu yöneltti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu çalışanın emeklilik yaşının 54 olduğunu ifade ederek tabi olunan şartları "Emekli olmak için 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz." şeklinde açıkladı. Çalışanın priminin yeterli olmasından dolayı 54 yaşını doldurmasıyla emekli olabileceğini sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.