1. HABERLER

  2. SGK

  3. Hükümetten erken emeklilik bekleyenlere müjdeli haber geldi! 6 Yıl erken emekli olacaksınız...
Hükümetten erken emeklilik bekleyenlere müjdeli haber geldi! 6 Yıl erken emekli olacaksınız...

Hükümetten erken emeklilik bekleyenlere müjdeli haber geldi! 6 Yıl erken emekli olacaksınız...

Sigortalı olarak çalışan kadınlar için müjdeli bir emeklilik haberi geldi. 6 yıl erkenden emekli olabilme şansı sunan doğum borçlanmasından faydalanabilecekler.

A+A-

SGK pirim ödemeleri konusunda geriye dönük olan doğum borçlanmasını gerçekleştirmiş vatandaşlara erken emekli olma şansı sunuyor. SGK’lı olarak çalışmaya devam eden kadınlar için önem arz eden konulardan birisi de doğum borçlanması... Sigorta pirim ödemeleri geriye dönük ödemeler noktasında borçlanma yapmış olan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Bu şekilde her yıl binlerce kadın vatandaşımıza emekli olma şansı doğuyor. 6 yıl erken emekli olabilme şansınızı bu sayede elde edebilirsiniz.

Kadın vatandaşlarımız için sunulmuş olan bu avantaj ile hayatlarına kolaylık sağlaması gündem konusu. SGK olarak bir iş yerinde çalışma sürdüren vatandaşlarımız doğuma yönelik geriye doğru sigorta borçlanması yapabilmektedirler. Bu borçlanma da diğer vatandaşlardan 6 yıl erken emekli olabilme şansını doğuruyor. Bu fırsatı çalışan ve anne olan kadınlar değerlendirebilir.

DOĞUM BORÇLANMASI YAPAN KADIN VATANDAŞLARIMIZ ERKEN EMEKLİ OLABİLİYOR!

Çalışmaya devam den kadın vatandaşlarımız, bağlı bulundukları iş yerlerinden çıkışı verilmeden bir süre doğum iznine ayrılabiliyorlar. Bu durum ise hem doğum öncesi hem doğum sonrası ciddi bir mağduriyete yol açıyor.

Bu durumla karşı karşıya kalan SGK farklı bir uygulamayı yürürlüğe soktu. İş hayatından kısa bir dönem için bile olsa ara vermek zorunda kalan kadın vatandaşlarımız için 6 yıl erken emekli olabilme imkânı sundu. İstenmiş olan şartları sağlayan kadın vatandaşlarımız SGK üzerinden yazılı bir biçimde başvurularını yapabilecekler. Bu şekilde 6 yıl erken emekli olabilme şansını da yakalamış olacaklar.

Kadın vatandaşlarımız sigortalı bir şekilde çalışmaya devam ettiği takdirde doğum yapmış olmaları ve çocuklarının da yaşamına devam edebiliyor olmaları şartı aranmaktadır. Her kadın vatandaş için toplam 3 çocuk için borçlanma imkanı veriliyor. Çocuk başına 2 yıl gibi bir borçlanma durumu olmasından dolayı toplam 6 yıl gibi bir süre dikkate alınmaktadır. Böylece anne olan ve sigortalı çalışan kadın vatandaşlarımız 6 yıl gibi bir süre erken emekli olabilme şansını elde edebiliyorlar. Mevcut koşulları sağlamanız durumunda siz de erken emekli olma şansını elde edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.