1. HABERLER

  2. SGK

  3. EYT de Son Dakika Duyurusu! 40 Yaş Üstü Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! EYT de Son Durum...
EYT de Son Dakika Duyurusu! 40 Yaş Üstü Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! EYT de Son Durum...

EYT de Son Dakika Duyurusu! 40 Yaş Üstü Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! EYT de Son Durum...

40 yaş üstü olan milyonlarca kişiye müjdeli haber! EYT de beklenen haber geldi. Erken emekli olma imkânınız mümkün. Gerekli koşulları yerine getirerek emekli olabilirsiniz.

A+A-

40 yaş üstü olan yurttaşlara önemli müjde! EYT de beklenen haber geldi. Erken emekli olma imkânınız mevcut. Gerekli koşulları yerine getirerek emekli olabilirsiniz. EYT den 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara önemli müjde geldi. Artık emekli olabilirsiniz.

Gerekli koşulları yerine getiren ve emekli olmayı bekleyen tüm yurttaşlar başvurabilecek. SGK ve SSK tarafından ödemesi gerçekleşen maluliyet aylıkları ile alakalı gerekli şartlar açıklandı.

40 yaşından gün almış, sağlık açısından gerekli yeterliliğe sahip olmayan yurttaşlara özel emeklilik hakkı tanınıyor. Beden sağlığında problem olan ve iş gücünü kaybeden yurttaşlardan 40 yaş üstü olan bireyler mevcut müracaatlarını yapabilecek. Fakat önemli nokta hekimlerce beden sağlığını kaybettiğine dair onaylı rapor alınması şart.

Malulen Emekli Olmak İçin Gerekli Şartlar

40 yaşını doldurmuş ve emeklilik için karar alan kişiler rahat bir biçimde müracaatlarını yapabilirler. Fakat bedensel açıdan sağlıklarını %60 oranında kaybettiğini kanıtlamaları gerekir. Hem kişi hem de işveren erken emeklilik için müracaat yapma hakkına sahip. Kişiler çalışırken meydana gelen iş kazası sebebi ile beden sağlığını kaybedebilir. Meslek hastalıkları dolayısıyla beden sağlığını kaybedebilir. Söz konusu durumlarda sakat kalmaları emeklilik için müracaat yapmalarına imkân sağlar.

Çalışma hayatına devam etme konusunda sorun yaşamakta olan bireyler bu meselenin yaşadıklarına dair belgelendirdiklerinde malulen emekli olabilme yolu bulunmaktadır. Bunun için tek gerekli olan şey hastalığın ya da kazanın neticesinde beden sağlığında ortaya çıkacak durumun %60 oranın tekabül etmesidir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Emeklilik hakkı elde etmek için en yakın SGK müdürlüğüne müracaat yapmak gerekir. Bağlı bulunan emeklilik türü ile alakalı müracaat yapılmalı. Başvurunun ardından kişinin malullük durumu incelenerek mevcut koşulların sağlanıp sağlanmadığı değerlendirilir. Emekli olmayı düşünen bayanlar daha erken zamanda emekli olabilecek.

Erken emeklilik durumunda bulunan doğum yapmış bayanlar için özel izin hakkı bulunur. Emekli olmaya karar veren bayanlar doğum gerçekleştirmiş ancak evlatlık almış olan anne adayları içinde mevcut durum geçerli olacaktır. Geri kalın günler için prim ödemesi yapıldığında emekli olunabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler