1. HABERLER

  2. SGK

  3. Ev Hanımlarına müjde üstüne müjde! Emeklilik Fırsatı geldi işte başvuru şartları! Ev Hanımlarına erken emeklilik...
Ev Hanımlarına müjde üstüne müjde! Emeklilik Fırsatı geldi işte başvuru şartları! Ev Hanımlarına erken emeklilik...

Ev Hanımlarına müjde üstüne müjde! Emeklilik Fırsatı geldi işte başvuru şartları! Ev Hanımlarına erken emeklilik...

Ev hanımları için emeklilik fırsatı çıktı ve son müracaat tarihi 31 Ağustos olarak belirlendi. Bu şansı kaçırmak istemeyen ev hanımları için müracaat şartları yayınlandı. Hem ev hanımlarını hem de çalışanları kapsayan emeklilik fırsatından faydalanarak

A+A-

Milyonlarca kişi borcunu ödeyerek emeklilik fırsatını barış yasası ile elde etti. Ev hanımları için bir avantaj olan ve yeni yasa ile gelen emeklilik şansı pek çok ev hanımına sağlanacak. İsteğe bağlı topluluk sigorta primleri de bu yapılandırma kapsamına girdi.

31 Ağustos son tarih olan bu müracaatlar ile birlikte müracaat yapan kişiler emeklilik fırsatından faydalanacak ve ödemeleri indirimli olarak yapabilecekler.

Ödeme Yöntemleri Konusunda

Kısmi çalışanlar, ev hanımları, kısa süreli çalışan kişiler ya da istedikleri kapsamda sigorta yapanlar ancak prim borcunu ödemeyenler için ayrıca bir yıl zaman verildi. Prim borçlarını bu süre içerisinde yatıranlar sigorta süresini sayabilir ancak ödemeyen kişiler sigorta süresinden sayılmaz. Ev hanımları 12 aylık dönemde bu çerçevede ödenmeyen prim borçları için yapılandırmadan geçecekler.

Taksitli ödeme avantajları ile birlikte üstelik borcun tarihteki anapara tutarı hemde enflasyon farklı ile hesaplanacak. Ev hanımları peşin ödeme ya da taksit ile ödeyebilecekler. Peşin ödeyemeyen kişiler için enflasyon farkından %90 kadarı silinecek.

Kısa Çalışanlar Nasıl Yararlanacak?

Kısa çalışan kişiler eksik günlerini prim borcunu ödedikten sonra ödeyebilecekler. Örnek olarak ayda otuz gün altı çalışan kişiler aynı ay içerisinde prim günlerini tamamlayabilecekler.  Bu prim ödemeleri son 12 aylık ödenmemiş birimler için geçerli olarak 4A kapsamında isteğe bağlı sigorta ödemesi ile değerlendirilecek. Bu işten dolmuş şoförleri, taksiler, tarım sigortalı kişiler ya da kısmi süreli çalışan herkes faydalanabilir.

Son müracaat tarihi 31 Ağustos 2021 ile müracaatnuzu tamamlayabilir ve borcunuzı taksitlendirme işlemini yapılandırma işlemi kapsamında halledebilirsiniz. Yaklaşık olarak 12 ve 18 aya kadar taksit imkanlarından faydalanarak ilk taksit ödemesini Eylül ayının sonunda yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.