1. HABERLER

  2. SGK

  3. Erken Emeklilik Fırsatı SGK’dan Geldi! 1800 Prim Günü ile Anında Emekli Olabileceksiniz
Erken Emeklilik Fırsatı SGK’dan Geldi! 1800 Prim Günü ile Anında Emekli Olabileceksiniz

Erken Emeklilik Fırsatı SGK’dan Geldi! 1800 Prim Günü ile Anında Emekli Olabileceksiniz

Erken emekliliğin hayalini kuranlara müjde haber SGK'dan geldi. Malulen emekçilere hak kazanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Erken emekli olmak isteyenler için belirlenen kriterler...

A+A-

Erken emekliliğin hayalini kuranlara müjde haber SGK'dan geldi. Malulen emekçilere hak kazanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Erken emekli olmak isteyenler için belirlenen kriterler...

Türkiye'deki emeklilik sistemi 2000’li yıllar ile kökten değişmeye başladı. Bununla beraber erkekler ve kadınlar için 65 yaş ile sabitlenen emeklilik yaşı da yükselen çalışma yılı ve artan prim günleri ile pek çok vatandaş için erken emeklilik hayali azaldı. Bununla beraber Türkiye'deki artan işsizlik krizi ile yaşı artan kişilerin çalışma zorluğu gibi durumlar meydana geldi. Bu bağlamda SGK malulen emeklilik şartları gündeme geldi ve birçok kişi tarafından merak edildi.

Malulen Emeklilik Hakkında

Çalışan kişiler iş hayatına başladıktan sonra iş kazası, iş gücü kaybı ve birçok sorun yaşarlar. Bununla beraber yeniden iş bulmak veya çalışılan işe devam etmek zor olacağı için SGK vatandaşlara çözüm yolu arıyor. Bu tarz kişiler malulen emekli sayılıyorlar ve birçok sosyal hak elde ediyorlar.

Kişiler iş kazası veya meslek hastalığı gibi durumlara yakalandıkları zaman meslekte kazanma gücünün miktarının en az %60’ını ya da meslekte kazanma gücünü kaybettiği zaman sağlık kuruluşlarınca tespit edilirler ve bu kişiler sonrasında malul sayılırlar. Kişiler sağlık kurumlarından tespit edilerek malul durumda olabilecekler.

Maluluk Maaşı Bağlanması İçin Gerekli Koşullar

Kişiler en az 10 yıl bir sigortalı işte çalışmalılardır ve toplamda 1800 gün uzun vadeli sigorta kollarınca prim ödemeleri yapmak zorundadırlar. Başka bireylerin bakımına muhtaç olan kişiler maluluk yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri bildirmelilerdir. Bireyler maluliyet yüzünden içten ayrılması ve iş ile alakalı faaliyetlerini sonlandırmaları gerekmektedir. Kişilerin SGK'ya hiçbir borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Hizmet akdine bağlanmadan veya kendi adına hesabına bağımsız çalışanların ise kendi sigortası nedeniyle SGK’ye genel sağlık sigortası primi dahil ve herhangi bir prim borcunun olmaması gerekmektedir aynı zamanda kişilerin SGK’ya bir dilekçe ila başvurması gerekmektedir. Sonrasında SGK sağlık durumu hakkında malullük hakkında belge ister ve böylece işlemleriniz tamamlanmış olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.