1. HABERLER

  2. SGK

  3. Emeklilik yaşı düşürüldü! SGK'dan müjde 8 Yıl erken emekli olacaksınız...
Emeklilik yaşı düşürüldü! SGK'dan müjde 8 Yıl erken emekli olacaksınız...

Emeklilik yaşı düşürüldü! SGK'dan müjde 8 Yıl erken emekli olacaksınız...

Son dönemde 8 yıl erken emeklilik konuşuluyor. "Emeklilik yaşı 8 yıl erkene alındı mı? SGK açıkladı; 96 ay erken emekli olabilirsiniz! SGK'dan 8 yıl erken emeklilik müjdesi, Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde.

A+A-

Emeklilik yaşı 8 yıl erkene alındı! Erken emeklilik ilgili flaş detay! SGK mevzuatı değişti 8 yıl erken emeklilik geliyor! Erken emeklilik için kilit formül, 8 yıl erken emeklilik kimleri kapsıyor?

PEKİ NEREDEN ÇIKTI BU 8 YIL ERKEN EMEKLİLİK?

İlgili değişiklik SGK tarafından yapılmadı. Yargıtay kararıyla yürürlüğe alındı.4 Ekim 2000'den evvel 4B sigortalılık tescili olan esnaf, 20 Nisan 1982'ye dek tescilini geriye alabilecek. Tescilin daha önceki zamanları da ifade edebilmesi adına; sigorta başlangıcının aktif olduğu dönem itibarıyla vergi kaydı ve şirket ortağının bulunması gerekiyor.

Vergi kaydı veya şirket ortaklığı olmayan fakat oda kaydı bulunanlar ise sigortasını 22 Mart 1985'e dek geri götürebilecekler. Hadi diyelim şans yüzünüze güldü bu şartlara tabiisiniz.

Bu süreler tabi ki bedelsiz olarak hizmet dökümünüze yansımayacak. Minimumda bugünkü asgari ücret üzerinden söz konusu ayların borçlanmasını yapmanız gerekecek.

İnsanların çalışma yaşamına başlamalarının sonrasında en merak edilen mevzulardan bir tanesi olan ne vakit emekli olacağım suali her ülkede ön planda yer alıyor.

Emekli olmak amacıyla ülkemizde prim ödemesi, sigortalı çalışma ve yaş koşullarının aynı anda yerine getirilmesi gerekiyor. Fakat birtakım gidişatlarının yapılması ile eş güdümlü erken emekli olma fırsatları gelebilecek.

Peki, 8 yıl daha erken emekli olmak amacıyla ne gerçekleştirmek gerekir? Çalışan bireylerin emeklilik halleri hesaplanırken bütün hizmetleri hesaba katılmaktadır. Fakat bunun amacıyla hizmet birleştirmesi adı verdiği düzenin uygulanması gerekmektedir..

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SGK'nın resmi internet sayfasından "Ne zaman emekli olurum?" sorgulaması yapılabiliyor. Ancak bağlı bulunduğunuz sigorta koluna göre sorgulama yapmalısınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler