1. HABERLER

  2. SGK

  3. Emekli yaşı düşürüldü! 10 yıl çalışarak 1800 gün primle emekli olacaksınız! 1800 gün primle emeklilik şartları nelerdir?
Emekli yaşı düşürüldü! 10 yıl çalışarak 1800 gün primle emekli olacaksınız! 1800 gün primle emeklilik şartları nelerdir?

Emekli yaşı düşürüldü! 10 yıl çalışarak 1800 gün primle emekli olacaksınız! 1800 gün primle emeklilik şartları nelerdir?

Müjdeli haber geldi! 10 yıl çalışarak 1800 gün prim ödemesi yaparak erken emeklilik hakkını elde etmiş oluyorsunuz. Emekli olmak için yaşını bekleyenleri gününü tam doldurmamış olanları sevindiren haber

A+A-

Artık daha az yıl çalışmış olanlara daha az gün prim ödemesi yapılmış olanlara da emekli olma fırsatı doğuyor. Üstelik emeklilik hakkınız tanınır tanınmaz yaşın küçük olmasına falan bakılması söz konusu dahi olmadan maaş bağlanabiliyor. 10 sigortalı çalışmış iseniz ve pirim gününüz tam yatmışsa siz de kendinizi erken emekliler kervanına katıldınız sayabilirsiniz. Tabi bunun da kendi içinde kuralı kaidesi var. Bu şartları sağlayanların çoğuna erkek emeklilik vuruyor.

Erken Emeklilik Şartları Nelerdir

Haber Vin'in haberine göre: 10 yıl sigortalı bir işte çalışıp pirim gününün tam yatırıldığı varsayılırsa siz de erken emekli olup maaşlarını almaya başlayacak bir çok talihliden bir tanesi olabilirsiniz. En az 10 yıl sigortanızın yatmış olması en gerekli şarttır. SGK dan gerekli kontroller yapılarak bu şartları sağlayan kişilere maaş bağlanıp bağlanmayacağı konusuna dikkatli bir şekilde bakılabilir. Artık yalnızca 1800 gün primin yatmış olmasıyla emekli olma fırsatına çok yakınsınız.

Emeklilikte Yaşa Takılma Krizi

Milyonlarca vatandaş emeklilikte yıl ve prim günü sayısını tamamlamış olsa da yaş tutmadığı için emekli oluyordu fakat ücret almıyordu. Bu çile insanların yaşlarını dolduracak kadar çalışmak istemesine neden oluyordu. Genç işsizlik oranını yükselten sebeplerden bir tanesi de buydu. Ancak artık bu sorun ortadan tamamen kalkıyor. Nasıl mı bazı özel şartları sağlayan 10 yıl sigortalı çalışan 1800 gün primi ödenerek emekli olma şansına erişmiş olmak çoğu kişide inanılmaz bir mutluluğa sebep oluyor. Tabi bunda detayları var.

Erken Emeklilik Şartları Nelerdir

En az 10 yıl sigortalı çalışıp, 1800 gün prim ödemesi yapılan çoğu kişi belki diğer şartları da taşıyordur. Şuan tüm şartlar daha açık! Emekli olmak için en önemli üçlü yaş, sigorta ve prim günü ödemesidir. Hepsi standart bir süreyi kapsıyorken bazı durumlarda süreç daha da kısalabilir. Örneğin yapılan işe göre yıpranmışlık düzeyi oldukça önem arz eder.

Kadın çalışanlar için çalışma süresi içerisinde olmuş doğum ve doğum sayısı günleri ayni zamanda erkek çalışanların çalışma süreci başladıktan sonra yapılan askerlik süreçleri de hesaba katılarak yeni bir düzenleme yapılıyor. Buna göre erken emeklilik için avantajlı sınıfa girme ihtimaliniz yukarıdaki maluliyet durumlarından birini taşıyorsunuz ya da hepsini oldukça yüksektir.

Kaynak: Haber Vin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.