1. HABERLER

  2. SGK

  3. Çocuk Parası İçin Şartlar Netleşti. Kaç TL Veriliyor?
Çocuk Parası İçin Şartlar Netleşti. Kaç TL Veriliyor?

Çocuk Parası İçin Şartlar Netleşti. Kaç TL Veriliyor?

Aile yardımı kapsamında çocuklar için de ödeme yapılıyor ve bunun için gereken şartlar belli oldu. E-devletten başvuranlar parasını PTT’den çekebiliyor.

A+A-

Türk vatandaşlarına ve mavi kart sahiplerine çocuk yardımı kapsamında ödemeler yapılıyor. Buna göre ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk içinse 600 TL ödeme alınabiliyor. Çocuk yardımında başvuru önceliği anneye tanınıyor. Çocuk yardımı alabilmek içinse tek yapmanız gereken doğum yardımı başvuru dilekçesini doldurarak kurma teslim etmek.

Her Çocuk İçin Ödenen Ücret Değişiyor

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ödenen doğum yardımı başvurularına büyük rağbet gösteriliyor. 300 TL, 400 TL ve 600 TL ödemeler için başvuru şartları netleşti. Bu yardımlar tek seferlik sağlanıyor ve başvurucuların hesaplarına her çocuk için para yatırılıyor. Özellikle üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılıyor ve bu, en yüksek meblağ olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme alabilmek için başvuru dilekçesinin doldurulup teslim edilmesi gerekiyor ve şartları sağlamak en temel şart oluyor.

Çocuk Parası İçin Gereken Şartlar

Çocuk parası ya da doğum parası olarak adlandırılan yardımı alabilmek için Türk vatandaşı olmak ve mavi kart sahibi olmak gerekiyor. İki şarttan birisini taşıyanlar ilk üç çocuk için, her defasında artan miktarda ödeme alabiliyor. Başvuru önceliği annede olsa da baba da başvuruda bulunabiliyor. Bunun için Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin doldurularak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

Eğer anne Türk vatandaşı değilse ya da mavi kart sahibi değilse çocuk yardımı için babalar da başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca annenin sağ olmaması durumunda da baba başvuruda bulunabiliyor. Tek şart dilekçenin eksiksiz doldurulması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.