1. HABERLER

  2. SGK

  3. 49 - 50 yaşında emeklilik müjdesi geldi! Çalışanlar dikkat 2160 günden erken emekli olacaksınız
49 - 50 yaşında emeklilik müjdesi geldi! Çalışanlar dikkat 2160 günden erken emekli olacaksınız

49 - 50 yaşında emeklilik müjdesi geldi! Çalışanlar dikkat 2160 günden erken emekli olacaksınız

Çalışan annelere erken emekli olma avantajı! 2160 günden erken emekli olabilirsiniz! Çocuk başına 720 gün erken emekli olma şansı arama motorlarında sorgulanıyor. Normal şartlarda emeklilik hesabında staj başlangıcı dikkate alınmıyor. Ancak anneler eğer staj başladığı tarihten sonra doğum yapmışsa erken emekli olabiliyor.

A+A-

Anneler iş hayatına 6 yıl önce veda edebilecek. Evlat edinenler de bu erken emeklilik kapsamına alınacak. İşte; çalışan annelere 2160 günden erken emeklilik avantajı!

Çalışan annelere 2160 günden erken emeklilik! Milyonlarca çalışan anne, iş hayatında kariyerlerine devam ettikten sonra erken emekli olma avantajından faydalanabiliyor. Anneler toplam 6 yıla kadar erken emekli olma şansı yakalıyor. Her bir çocuk için tanınan 720 gün yani 2 yıllık imkan çocuk sayısı arttıkça yükseliyor. Toplam süre 2160 günü aşamıyor. Bu formülde, sigortalı olduktan sonra yapılan doğumlar avantaj sağlıyor.

Kadın sigortalılara yasalarımız pek çok imkan sunuyor. Annelere doğum borçlanması ile erken emeklilik yolu açılıyor. Staj avantaj sağlarken; evlat edinenlere de engelli çocuğu olanlara da erken emeklilik imkanı sunuluyor...

HER ÇOCUKTAN 720 GÜN

Anneler için emeklilik formüllerinde sigortalı olduktan sonra yapılan doğumlar avantaj sağlıyor.

3'e çıkarılan doğum borçlanması imkanı ile çocuk başına 720 gün (2 yıl), en çok 2160 gün (6 yıl) kazanmak mümkün.

STAJ SAYILIYOR

Normal şartlarda emeklilik hesabında staj başlangıcı dikkate alınmıyor. Ama anneler eğer staj başladığı tarihten sonra doğum yapmışlarsa bu doğumları borçlanabiliyor.

EVLAT EDİNEN DE KAPSAMDA

Evlat edinen anne de çocuğunu evlatlık veren anne de doğum borçlanması yapabiliyor. Evlat edinilen çocukların 2 yaşını doldurmamış olması koşulu bulunuyor.

Doğum borçlanmasında her bir çocuk için tanınan 2 yıllık süre, doğumdan evlat edinildiği tarihe kadar doğumu yapan anne tarafından, evlat edinildikten sonra çocuğun 2 yaşına geldiği tarihe kadar ise evlat edinen kadın sigortalı tarafından kullanılabiliyor.

ENGELLİDE ÖZEL İMKAN

Ağır engelli çocuğu olan kadınların erken emeklilik imkanı bulunuyor. 1 Ekim 2008'den sonra, çalışılan her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor, yaştan da 1 yıl düşülüyor. Annelerin bundan yararlanabilmeleri için çalışmaları veya isteğe bağlı sigortalı olmaları gerekiyor. Ayrıca çocuğun ağır engelli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesi şart.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.