1. HABERLER

  2. SGK

  3. 25 Yıl Evli Kalan Emekli Olabilecek. Teklif Meclise Sunuldu ve Onaylandı!
25 Yıl Evli Kalan Emekli Olabilecek. Teklif Meclise Sunuldu ve Onaylandı!

25 Yıl Evli Kalan Emekli Olabilecek. Teklif Meclise Sunuldu ve Onaylandı!

Ev hanımlarına yönelik sigortalılık şartı aranmaksızın emekli olabilme imkânı haberi merak konusu olmuş durumda. Ön koşullar nelerdir?

A+A-

Binlerce ev hanımını ilgilendiren müjdeli bir haber meclise sunulmuştu. Teklif meclisten geçti ve artık işleme alındı. Onaylanan teklife göre SGK ve BAĞ-KUR ile hiçbir ilişiği bulunmamasına rağmen birçok ev hanımı artık emekli olabilecek. Özellikle birçok ev hanımı ailesine daha çok vakit ayırmak istediği için çalışmayı tercih etmiyor. Bazı kişiler ise yaşadıkları çevresel etkenler, iş koşulları ve eğitimindeki yetersizliklerden dolayı çalışma hayatında yer alamıyor. Sosyo-ekonomik zorlukların günümüzde daha çok artması sebebiyle artık ev hanımları da emekli olabilmek istiyor. Emekli olabilmeleri için birkaç ön koşulu sağlamaları yeterli olacak.

Emeklilik İçin Gerekli Koşullar

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için aranmakta olan ilk şart 25 yıl evli kalmış olmalarıdır. İkinci olarak çalışma yaşamlarına hiç başlamamış ya da çok kısa süreler sonunda işlerini bırakmış olmaları gerekmektedir. 1995 yılından önce evlenmiş olmak ve 50 yaşını doldurmuş olmak aranan diğer şartlar arasında yer almaktadır. Belli bir yaşa gelmiş olan ev hanımlarının e-devlet yoluyla başvurabilme şansları bulunmakla birlikte yazılı olarak da başvurmaları beklenmektedir.

Emekliliğin Sağladığı Avantajlar

Tüm çalışanların hayalini kurduğu emekliliğin birçok avantajı bulunmaktadır. Belirli gün çalışmış olan ve kanunca belirtilen yaşa gelmiş kimseler devletin sağladığı bu avantaj ile yaşlılık günlerinde maaş sahibi olmaktadır. Bu maaş ile birlikte bir işte çalışılmasa dahi sağlık ihtiyaçları ücretsiz karşılanmaktadır. Sigortalının ölümü halinde; belirli hisseler ve kurallar çerçevesinde birinci derece akrabalara bırakılabilmektedir. Emekli olup da çalışmak isteyen bireyler için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.