1. HABERLER

  2. TOKİ'den 34 Şehre Müjde! 120 Ay Vadeyle Konutlar Satılıyor Son Dakika Duyurusu Geldi...
TOKİ'den 34 Şehre Müjde! 120 Ay Vadeyle Konutlar Satılıyor Son Dakika Duyurusu Geldi...

TOKİ'den 34 Şehre Müjde! 120 Ay Vadeyle Konutlar Satılıyor Son Dakika Duyurusu Geldi...

TOKİ Başkanlığı yayımladığı bir son dakika duyurusu ile 34 şehirde konut satışı yapacağını, 26 şehirde ise işyeri satışı yapacağını duyurdu. Ekim ayında gerçekleştirilecek satışlar için ise müracaatlar başladı.

A+A-

TOKİ Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 34 şehirde konut satışı yapacağını, 26 şehirde ise işyeri satışı yapacağını duyurdu. Ekim ayında gerçekleştirilecek satışlar için ise müracaatlar başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aylık konut satış ilanı geldi. Kurum Türkiye'nin dört bir yanında yer alan projelerden çekilişle konut satışı yapacağını ilan etti. Konut satışlarının yanında ayrıca özel ödeme alternatifleri ile işyeri satışları da olacak. TOKİ'den ev veya işyeri almak isteyenler için ilan edilen duyuru ayrıntıları.

TOKİ 34 ŞEHİRDE KONUT SATIŞI YAPACAK

Konut satışları için yayınlanan basın bilgilendirme açıklamasında hangi şehirlerde hangi ödeme planları ile konut satışları olacağı bildirildi. Kurum tarafından ilan edilen duyuruda konut satışları için 144 adet dairenin satılık listesinde olduğu bildirildi. Yine ilanlara göre konut satışları 34 şehirde yapılacak. Konut satışları için ilgili olan yurttaşlar için ilan edilen liste şöyle;

34 Şehrin Listesi

Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat.

KONUT SATIŞLARI İÇİN İLAN EDİLEN ÖDEME PLANLARI

TOKİ'de 2+1 veya 3+1 daire almak isteyenler için ilan ödeme planları, diğer konut satışları gibi bir miktar peşinat ödenmesi geri kalan tutarın ise uzun süreli ödeme planıyla ödenmesi biçiminde olacak.

TOKİ yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade ile yukarda yer alan tüm illerde konut satışı yapacak.

TOKİ o listenin dışında ayrıca yüzde 40 peşinat ve 120 ay vade ile Ankara Gölbaşı'nda ve yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade ile İstanbul Gaziosmanpaşa'da konut satışı yapacak.

tokii.jpg

AÇIK ARTIRMA İŞLEMLERİ

İlan edilen konutlar açık artırma usulü ile satılacaklar. TOKİ tarafından ilan edilen açıklamada "Açık artırmaya online olarak katılım mümkün olup salon katılımları Ankara'daki Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ve İstanbul'daki TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu Halkalı adreslerinde gerçekleştirilecek." açıklaması yer aldı.

tokkk.jpg

6 Ekim ile 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ihale işlemleri öncesinde müracaat yapılması gerekmektedir. Başvuru işlemleri kuruma yapılacak olup müracaatların tamamlanması için T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Tüm şubelerinden talip olunan konutlar için teminat yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.