1. HABERLER

  2. Masumlar Apartmanı dizisinde herşeyi unutun! Ceylan'ın gelişi Han ve kızlar İçin yeni bir dönem başlıyor...
Masumlar Apartmanı dizisinde herşeyi unutun! Ceylan'ın gelişi Han ve  kızlar İçin yeni bir dönem başlıyor...

Masumlar Apartmanı dizisinde herşeyi unutun! Ceylan'ın gelişi Han ve kızlar İçin yeni bir dönem başlıyor...

Masumlar Apartmanı dizisi, TRT1’in yüz akı projelerinden birisi. Geçtiğimiz sezon ekranlara gelmeye başladığında büyük bir ses getirmişti. Sezon sonuna kadar izleyenleri duygudan duyguya sürükleyen dizinin bu sezon başında ise izleyicinin sıkıldığını söyleyen sözleri sosyal medyaya yansımaya başladı.

A+A-

Başlangıçta karakterlerin hayat hikayeleri çok çekici gelmiş, herkesi şaşkına çevirmişti. Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu’nun başrolünde oynadıkları dizide özellikle Farah Zeynep Abdullah’ın ayrılması, izleyenleri hem şaşırtmış hem de tepki vermesine neden olmuştu.

İnci karakteri diziden ayrıldıktan sonra hikaye de bambaşka bir yere kaydı. Aslında daha önce dizinin senaristleri Rana Mamatlıoğlu ve Deniz Madanoğlu, İnci’nin aileye girmesi ile birlikte yavaş yavaş karakterlerin çözülmeye başlayacağı, dışarı açılacakları, iyileşecekleri şeklinde söylemleri röportajlarında dikkat çekmişti.

Fakat Farah Zeynep Abdullah’ın ani bir kararla diziden ayrılmak istemesiyle hikaye yeni sezonda çok başka bir yere geldi! Bu kez ortaya Rüya çıktı. Ancak Rüya da ne Han’ı ne de diğerlerini girdikleri kabuktan çıkarabilecek bir kişilik değil, hatta kendi derin sorunları olan bir karakter olarak pek de İnci’nin yerini dolduramadı.

Son olarak diziye Aslıhan Güner, Ceylan karakteri ile katıldı. Ceylan’ın dizide adı hep geçiyordu. Han’ın eski sevgilisi olarak bir anda yeniden hayatlarına giren Ceylan, başta öyle bir lanse edildi ki arızalı bir karakter olduğu algısı yaratıldı.

Ancak ilerleyen bölümlerde ya izleyicinin Ceylan karakterini başta anlamaması ve sevmemesi ya da senaristlerin küçük ters köşesi ile Ceylan’ın gayet normal bir karakter olduğu, hatta Han’ı ve ailesini kabullendiği, onların derinden anladığı, ailenin içine kadar girerek tıpkı İnci gibi hepsini bir şekilde sevmeyi başardığı görüldü.

Bu gelişme ile birlikte Han’ın da kabuğundan çıkmaya başlaması, bu hafta yayınlanan bölümde Gülben’in kendisini iyice aşıp babasının elini öpmesi, evlenmesi, insanlarla aynı ortamda bulunmaktan kaçmaması, normal bir düğünle evlenmesi iyileştiğinin de bir göstergesi. Gerçi bölüm sonunda gece Esat’la aynı evde kalamayıp ailesinin evine dönmesi, durumunun henüz tam iyileşmeye geçmediğini de gösteriyor ama yine de büyük bir adım attı.

Safiye için atılan adımlar ise çok daha büyük oldu. Kalabalık düğüne hiç itiraz etmeden evinden çıkıp geldi. Üstelik annesinin değil, kendi kıyafetlerini giyerek. Düğünün sonunda Naci’nin evlilik teklifini kabul etti. Eldivenlerini çıkarıp onun elini tutarak dans bile ettiler.

Yavaş yavaş kabuklarını kıran karakterlerle birlikte dizinin hikayesine yerleştirilen komik üsluplar ve tavırlarla birlikte kasvet ortamı da kalkmaya başladı. Dört kardeşin babaları ile birbirlerine sarıldığı o anlar ise herkesi heyecanlandıran ve duygulandıran bir gelişme oldu.

İzleyici bu gidişattan hayli memnun. Durum reytinglere de yansımış görünüyor. Masumlar Apartmanı, yorulan, bıkan, kızan izleyiciyi tekrar toplamaya başladı ve yaşanan gelişmeler de olumlu karşılanıyor. Senaristlerin ailenin yavaş yavaş iyileşeceği sözleri de yerini bulmuş oluyor böylece…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.