1. HABERLER

  2. İŞKUR'dan işsiz ev kadınları iş imkanı! Evden çalışanlara 6 bin TL ödeme yapacak...
İŞKUR'dan işsiz ev kadınları iş imkanı! Evden çalışanlara 6 bin TL ödeme yapacak...

İŞKUR'dan işsiz ev kadınları iş imkanı! Evden çalışanlara 6 bin TL ödeme yapacak...

Ülkemizde İŞKUR’un çok önemli bir fonksiyonu bulunur. Özellikle pandemi sürecinde çok sayıda kişiye iş imkânı sunan İŞKUR’un, ev hanımlarına yönelik te çok sayıda iş fikri ve kazanç imkânı bulunur. İş yerlerinin son zamanda daha az maliyetle üretim yapmak için bazı yollar izlediği görülür.

A+A-

Bunların başında, evde paketleme gibi işleri, ev hanımlarına vermeleri onların iş yerlerine gelmeden ev rahatlığında çalışmalarını sağlar. Bu sayede iş yerleri, yemek ve yol masrafı gibi bazı giderleri karşılamadan daha az maliyetle üretim yaparlar. Çalışanlar hem zamandan kazanacaklar hem de son derece rahat koşullarda evden çalışmak imkânı bulacaklardır.

Ne Kadar Kazanç Sağlanır?

İŞKUR sadece bir vasıta olarak işverenler ile çalışanlar arasında bir köprü vazifesi görür. İşverenlerin istediği tek kişi yerine beş ya da altı kişilik gruplara bu işlerin verilmesidir. Takım halinde yapılacak olan işler daha kısa sürede bitecektir. İŞKUR’un ev hanımlarına verdiği iş imkânları arasında paketleme işi önceliklidir.

Bu nedenle, aynı aile, komşu ya da yakın oturan arkadaşların oluşturacağı ekiple işler daha hızlı yürüyecektir. Bu işlerden beklenen kazanç ise 5.000.- ile 6.000.- TL. Arasında değişmektedir. Sigortası olmayan ve daha önce hiçbir yerde çalışmamış, tecrübesiz ev hanımları için önemli bir ek gelir kaynağı olmaktadır. Sıkı ve disiplinli bir çalışmayla günde sadece beş ya da altı saat çalışmayla verim elde edilebilmektedir.

İŞKUR’un Önerdiği İşler Hangileri?

İŞKUR’un evde yapılabilecek işler arasında önerdiklerinin ilk sıralarında, evde sabun paketleme işi gelir. Kalem içi doldurma, mandal işleri ile hediyelik paketlemelerdir. Kişinin bu konuda yapacağı yollardan birisi bulundukları ilde Organize Sanayi Bölgesi’ne gitmek olmalıdır. İŞKUR vasıtasıyla bu firmalara erişim son derece kolay olacaktır.

Firmalara erişimin telefonla sağlanamadığı durumlarda e mail yoluyla da erişim mümkündür. Kına paketleme, tespih paketleme işleri de son zamanlarda en çok talep uyandıran işlerdendir. Aile bütçesine ve ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlayan bu faaliyetler her geçen gün ev hanımları arasında daha da talep gören işlerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.