1. HABERLER

  2. İŞKUR'dan İş Arayan Vatandaşlara Büyük Fırsat! 108 TL Harçlık! Başvuru Şartları Ve Ayrıntıları…
İŞKUR'dan İş Arayan Vatandaşlara Büyük Fırsat! 108 TL Harçlık! Başvuru Şartları Ve Ayrıntıları…

İŞKUR'dan İş Arayan Vatandaşlara Büyük Fırsat! 108 TL Harçlık! Başvuru Şartları Ve Ayrıntıları…

İşbaşı eğitim programları kapsamında iş arayan yurttaşlara günlük ödemeler yapılabilmektedir. Minimum ücrete enflasyon rakamına göre yapılan değişikliklerle zam uygulanarak ödemeler 108 TL'ye yükseldi. İşte İŞKUR işbaşı eğitim programı katılım koşulları

A+A-

İŞKUR iş arayanlara müjdeyi verdi. Günlük 108 TL harçlık kazanabilirsiniz. İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programları ile sizde mesleki yeterliliğinizi arttırabilir ve deneyim kazanabilirsiniz.

İşte İŞKUR işbaşı eğitim programına ilişkin merak edilenler…

İŞKUR işbaşı eğitim programına katılmak için gerekli koşullarını ve ayrıntıları açıkladı. İŞKUR'dan iş arayanlara 108 TL günlük harçlık verilecek. Başvuru koşulları belirlendi. İşbaşı eğitim programı İŞKUR'a kayıtlı işsiz olan yurttaşların mesleki deneyim kazanmaları ve teorik eğitim almalarının beraberinde meslek dallarında uygulamalı eğitime de sağlamalarını kazandıracak.

Programa katılmak isteyen adaylar müracaat koşullarını açıkladı. İş arayan statüsündeki yurttaşlar için günlük 108,68 TL ödeme yapılacağı belirtildi. İşsizlik ödeneği alanlar için 54,34 TL ödeme gerçekleştirilirken öğrenciler için 81,51 TL İŞKUR tarafından verilecek. İşte verilecek ödemeler ve yapılacak düzenlemelere ilişkin ayrıntılar…

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İŞKUR tarafından yurttaşlara hem gelir sağlamakta olan hem de iş deneyimi kazanmalarına fırsat sunan uygulamalar hayata geçirildi. Teorik eğitimi alınan meslek dallarında pratik eğitim kazanabilmeleri için düzenlenen bu program hem kazanç sağlıyor. Hem de deneyim edilmelerini kolaylaştırıyor. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı iş yerine kendileri bulabilecekleri gibi kurum tarafından kendilerine işyeri bulunmasında talep edebiliyorlar.

Aynı şekilde işverenlerde kendi çalışanlarını kendileri seçebilecekleri gibi İŞKUR üzerinden de bu çalışanı talep edebiliyorlar.

İşbaşı Eğitim Programından Hangi Şartlarla Yararlanılabilir?

Belirtilen koşulları uygun olan yurttaşlar işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedir.

Kuruma kayıtlı işsiz olmak15 yaşını tamamlamış olmakİşverenin birinci ya da ikinci derecede akrabası olmamakEmekli olmamakİş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanmak

Program başlangıcı bundan önce son bir aydır uzun süreli sigorta kollarından primi yatırılmamış olmakİşbaşı eğitim programına başlama tarihinden önce 3 aylık dönemde programa müracaat yapan işverenin çalışanı olmamak gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.