1. HABERLER

  2. İŞKUR'dan Büyük Müjde! 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başvuruları Başladı...
İŞKUR'dan Büyük Müjde! 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başvuruları Başladı...

İŞKUR'dan Büyük Müjde! 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başvuruları Başladı...

İŞKUR iş ilanları yeni 24 şehir eleman alımı müracaatları başladı. İŞKUR eleman alımı için müracaat yapacaklarda hangi şartlar aranacak? 3 000 TL maaşlı ilana hangi şehirler İŞKUR kapsamında alım yapacağı liste halinde sunuldu.

A+A-

İŞKUR iş ilanları yeni 24 şehir eleman alımı müracaatları başladı. İŞKUR eleman alımı için müracaat yapacaklarda hangi şartlar aranacak? 3 000 TL maaşlı ilana hangi şehirler İŞKUR kapsamında alım yapacağı liste halinde sunuldu.

İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvuruları (3 Bin TL Maaş)

İŞKUR iş ilanları yeni 24 şehir eleman alımı müracaatları başladı.

İŞKUR eleman alımı için müracaat yapacaklarda hangi şartlar aranacak? 3 000 TL maaşlı ilana hangi şehirler İŞKUR kapsamında alım yapacağı liste halinde sunuldu.

Türkiye İş Kurumu yeni personel alımları için ilanlar yayınladı. 24 şehir eleman alımı yapacak şehir listeleri sunuldu. Alımı yapılacak kişilere 3 000 TL maaş ödemesi yapılacak. Adaylar müracaatlarını kolay yapabilmesi için müracaat monitörü sayfa sonunda verilmiştir. En az ilkokul mezunu ve 50 üst yaş sınırı ila müracaat kabul edilmektedir.

24 Şehir Listesi

Samsun, Adana, Van, Osmaniye, Iğdır, Balıkesir, Edirne, Muş, Kütahya, Ağrı, Zonguldak, Mardin, Uşak, Balıkesir, Uşak, Ankara, Şanlıurfa, Malatya, Kırıkkale, Sivas, Batman, Kahramanmaraş, Siirt ve Adıyaman şehirleri alım yapacak.

Alımı Yapılacak Genel Meslekler

Bilgisayar işletmeni, müşteri hizmetleri görevlisi, aşçı yardımcısı ve bilgisayar ağ sistemleri personeli alımı yapılacak.

Türkiye İş Kurumu tarafından sunulmakta olan mesleki eğitim kurs ilerından faydalanmak isteyen yurttaşlara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezlerinde görev yapan iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor ve mesleki eğitim kurs ilerın katılmak isteyen yurttaşlar kendilerine en ideal kurs ilera katılma olanağına sahip olmaktadır.

Meslekli Eğitim Kurslarında Karşılanabilecek Giderler

Mesleki eğitim kurs ilerına katılan yurttaşlara, kurs ilera fiilen katıldıkları gün üzerinden;

1. Sanayi sektöründeki meslek dallarında düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurs ilerına katılanlara günlük 70 TL zaruri gider ödemesi,

2. Geleneksel meslek dallarında mesleki eğitim kurs ilerına katılanlara günlük 45 TL zaruri gider ödemesi,

3. İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurs ilerına katılanlara günlük 35 TL zaruri gider ödemesi,

4. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurs ilerına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi,
5. Sanayi sektöründeki meslek dallarında düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurs ilerına katılan bayanların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

6. Genel sağlık sigortası primi,

7. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır.

Mesleki Eğitim Kursları Detayları

Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

Bu kurs için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.
Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR ya da Emekli Sandığı’na bağlı şekilde çalışıyorsanız kursa katılamazsınız.

Kursa devam zorunludur. Fakat, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kurs ile ilişiğiniz kesilir.

Durumları kursu takibe elverişli olmadığı için ilişiği kesilenler, devam ederken kursun iptal edilmesinden dolayı mezun olamayanlar ile hastalık hali, askerlik, tutukluluk, hamilelik/doğum, işe giriş ve kursa devamı engelleyebilecek ikametgah değişikliği, doğal afetler, eğitim esnasındaki iş kazası nedenleri dışında mazeretsiz olarak kurstan ayrılan kursiyerler 24 ay geçmeden herhangi bir kurs ya da programdan yararlandırılmaz.

Devam ettiğiniz her bir kurs günü için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 45 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 35 TL, endüstri sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 70 TL, alışılmış meslek dalları kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 45 TL ve hükümlüler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 20 ve Uçak Bakım Teknisyenliği (Gövde Motor) mesleğinde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 75 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.

İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez. (Hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız hergün için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 45 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 35 TL, endüstri sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 70 TL, alışılmış meslek dalları kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 45 TL ve hükümlüler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 20 TL almaya devam edersiniz.)

Kursa başlamadan evvel kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekiyor.

Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz! Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 6 ay geçmeden hiçbir şekilde diğer bir kursa katılamazsınız.

Kurslardan mezun olan kişiler aynı meslekte olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi fiili olarak yüz altmış günü geçemez. İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten sonra işsizlik ödeneğiniz kesilir.

İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten sonra işsizlik ödeneğiniz kesilir.

Program süresi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.

Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MYK belgesi ya da MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.

İŞKUR MEK başvurusu için aşağıda bulunan sayfayı yeni sekmede açarak ara tuşuna basmanız gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.