1. HABERLER

  2. Gece yarısı müjdeli haber geldi! 15 yaş çocuğu olan annelere müjde! Hükümet annelere 8 bin 540 lira ödeme yapacak!
Gece yarısı müjdeli haber geldi! 15 yaş çocuğu olan annelere müjde! Hükümet annelere 8 bin 540 lira ödeme yapacak!

Gece yarısı müjdeli haber geldi! 15 yaş çocuğu olan annelere müjde! Hükümet annelere 8 bin 540 lira ödeme yapacak!

Milyonlarca kişiyi istihdam eden ve hem toplumsal hem de bireysel ekonomiye katkı sağlayan İŞKUR’dan 0-15 yaş çocuğu olan annelere müjdeli haber geldi.

A+A-

İŞKUR çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor ve başvuru yapmak isteyenler aranan şartların neler olduğunu merak ediyor. İŞKUR’un işi olmayan fakat çalışmak isteyen kadınların iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla verdiği bu destekten mesleki eğitim kurslarına katılanlar yararlanabiliyor. İŞKUR anne desteği başvuru şartlarını tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

İŞKUR çalışmayan ve işsiz olan annelere destek olmaya devam ediyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işi olmayan fakat çalışmak isteyen 0-15 yaş arasında çocuğu olan annelerin iş hayatına katılmasına destek sağlamak amacıyla anne programlarını veriyor. İŞKUR çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor gündemde yoğun ilgi görüyor ve detaylar sıklıkla araştırılıyor. İŞKUR anne desteği başvuru şartlarının neler olduğunu haberimizden öğrenebilir ve başvurunuz için İŞKUR'a müracat edebilirsiniz. 

İŞKUR'DAN ANNELERE 2.870 TL ÖDEME! 

0-15 yaş aralığından çocuğu tespit edilen ve işsiz kalan annelerin tekrar iş hayatına birleşik olmaları ve istihdamlarının sağlanabilmesi suretiyle çocuk sahibi anneler amacıyla devlet doğrultusundan değişik destekler sağlanmaya devam eder iken müracaat şartları da merak ediliyor. 

İŞKUR işte anne projesi müracaat şartları vatandaşlar doğrultusundan araştırılmaya başlandı. Kadınların iş hayatında istihdamlarını artırmayı amaçlayan İŞKUR'dan işsiz annelere 2870 TL destek geliyor. 

Çalışmak isteyen bütün anneler İŞKUR doğrultusundan hazırlanan İşte Anne Projesiyle hem işbaşı mesleki eğitim alacak hem de kursta varolduğu vakit vakitsince maaş desteği alabilecektir. 

İŞTE ANNE PROJESİ NEDİR? 

İŞKUR bayan İstihdamını desteklemek suretiyle döneme aldığı İşte Anne Projesi'nin program usul ve temelleri da açıklandı. Bu yönetmeliğe göre; Türkiye İş Kurumu'nca bayanların iş gücüne aktif bir şekilde katılmaları ve bayan istihdamlarının korunmasına ve artırılmasın yönelik olarak işsiz olanların mesleki tecrübe ve deney edinmeleri, kuramsal eğitimini aldıkları mesleklerde programlamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumlarının sağlanmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında usul ve temelleri Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında tespit edilen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları yapılır ve geçen senelerde 100 Günlük Eylem Planı ile döneme alınan projelerinden biri olan 'Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi İle Desteklenmesi' projesi kapsamında İŞKUR doğrultusundan düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim programlarına katılım göstermesi ideal tespit edilen ve tespit edilen kümeler içersinde yer alan annelere, kursa ya da programa devam ettikleri günler amacıyla İŞKUR doğrultusundan tespit edilen tutarda kursiyer ya da katılımcı zaruri gideri ödenmesi öngörülmüştür. 

400 TL BAKIM DESTEĞİ VERİLİYOR 

Annelerin iş hayatından kopmaması ve iş hayatında yer alması ve istihdamlarının sağlanabilmesi suretiyle devlet doğrultusundan çoğu değişik destek sağlanmaya devam ediyor. Çocuk sahibi anneler amacıyla İşkur doğrultusundan düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği olanağı bulunuyor. İşkur doğrultusundan düzenlenen İşbaşı eğitim programları ve meslek kurslarına katılan annelere hem günlük 95 lira cep harçlığı olarak da aylık 400 TL. bakım desteği ödenmektedir. İşte Anne Projesi ile 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından yararlanan ve ardından işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan bayanlara günlük 95 TL. aylık 2870 TL aylık bağlanıyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Annelere sağlanacak olan destekten yararlanabilmek amacıyla alttaki şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartları sıralamak gerekirse; İşkur'a kayıtlı işsiz olunmalı, İşbaşı eğitim uygulamasına müracaatte bulunmalı, Başvuru tarihinden evvelce üç ay vakitsince işverenin çalışanı olunmaması, İşverenin 1.ya da 2. derece yakını ya da eşi olunmaması, Emekli olmamalı, Başvuru tarihinden evvelce son bir ay içersinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olunması, 

ÇALIŞMA SAATLERİ 

İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en çok 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir. İşbaşı eğitim uygulaması bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en çok 6 ay, muhabirlik ile alakalı mesleklerde en çok 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Yaşam Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari vakitsinden az olmayacak şekilde ve başka sektörlerde ise en çok 3 ay uygulanmaktadır.

 NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

İŞKUR doğrultusundan düzenlenen işbaşı eğitim programlarına müracaatte bulunmak amacıyla yukarıdaki bütün şartları gerçekleştiren herkes, 81 ilde tespit edilen İŞKUR İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine diledikleri vakit programa katılmak amacıyla müracaatta bulunabilirler. Yine tarım pazarında etkinlik gösterenler ve isteğe bağlı sigortalı olarak primlerini ödeyenler, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim uygulamasından faydalanabilmektedirler. 

İŞ'TE ANNE PROJESİ İLE 52 BİN ANNEYE DESTEK VERİLDİ '

İş'te Anne Projemiz kapsamında kurs ve programlara katılan 0-15 yaş arası çocuğu olan annelere, günlük 110 lira tutarında ödeme yapıyoruz. Kadınların, İş'te Anne Projesi ile çalışma hayatına katılımına destek oluyoruz. Projenin başladığı 2018 yılı eylül ayından bu yana yaklaşık 52 bin kadına toplam 317 milyon lira ödeme yaptık.' Bakan Vedat Bilgin, 2-5 yaş arası çocuğu olan annelere aylık 400 liraya kadar çocuk bakım desteği ödendiğini anımsatarak, bu desteğin 2-5 yaş arası çocuğu olan ve sanayi sektöründe istihdam garantili mesleki eğitim kursları ile imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere verildiğini belirtti. 

32 BİN ANNEYE YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ 

İş Kanunu kapsamında kullanılan doğum sonrası analık izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla annelere yarım çalışma ödeneği ile de destek sağladıklarını vurgulayan Bilgin, uygulamanın başladığı 2016'dan bu yana toplam 32 bini aşkın kadına 89 milyon lira ödendiğini bildirdi. Vedat Bilgin, uzun süre çalışma hayatından uzak kalan kadınların da İş Kulübü eğitimleriyle çalışma hayatına adım attığına dikkati çekerek, bu hizmet kapsamında, yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunularak kadınlara motivasyon desteği sağlandığını ifade etti.",

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.