1. HABERLER

  2. Yüz yüze eğitim için açıklama geldi! Ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10, 11. Sınıflar ne zaman yüz yüze eğitime geçecekler?
Yüz yüze eğitim için açıklama geldi! Ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10, 11. Sınıflar ne zaman yüz yüze eğitime geçecekler?

Yüz yüze eğitim için açıklama geldi! Ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10, 11. Sınıflar ne zaman yüz yüze eğitime geçecekler?

Milli eğitim bakanlığından yüz yüze eğitim için son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Orta son ve lise son sınıfları 15 Şubat 2021 tarihi itibari ile yüz yüze eğitim süreçlerine geçecekler.

A+A-

Fakat ilköğretim, ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10, 11. Sınıflar ne zaman yüz yüze eğitime geçecekler merak ediliyor. Uzun zamandır merak edilen açıklama sonunda MEB tarafından geldi.

2020 Mart ayında vakaların ülkemizde ilk kendini başladığı zamanlarda eğitime sadece 3 hafta ara verilmişti. Yüz yüze eğitim yerini o günden bu yana kadar okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde olan öğrenciler için online olarak uzaktan başladı. Özel eğitim kurumlarının da MEB tarafından alınan karar ile beraber derslere online olarak devam  etmesi süreçlerin daha zorlu devam etmesine neden oldu.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk konu hakkında açıklamada bulundu…

Salgının seyrine bakılacak olduğu zaman son aylarda seyrin azalması adına ciddi anlamda tedbirler alındı ve bunun önüne geçilmek için harekete geçildi. Bu sayede vaka sayılarında ciddi anlamda gerilemeler meydana geldi. Öğrenciler de bu zorlu süreçler de tabi ki de haklı olarak bir an önce eğitim hayatlarına yüz yüze olarak devam etmek istiyor. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre salgının seyrinin azalmasına göre okullar açılacaktı. Aksi halde vaka sayıları azalmadan okulların açılması öğrencilerin ve ailelerinin sağlıklarını riske atmak olurken vaka sayılarının da daha çok artmasına neden olacaktır.

Yüz yüze eğitim…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre sınıflar 1 Mart tarihi itibari ile haftada iki gün olmak üzere yüz yüze eğitim süreçlerine başlayacaklar. Bu durum salgının seyir gösterme durumuna göre değişiklik gösterecek. Eğer vaka sayıları beklendiği şekilde devam edilirse yüz yüze eğitim başlayacak. Lise ve ortaokul öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine varana kadar herkes köydeki ikamet durumlarına göre okullarına 15 Şubat tarihinde başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.