1. HABERLER

  2. Yunanistan 14 Mayıs'tan itibaren yabancı turistlere kapıları açılacak
Yunanistan 14 Mayıs'tan itibaren yabancı turistlere kapıları açılacak

Yunanistan 14 Mayıs'tan itibaren yabancı turistlere kapıları açılacak

Yunanistan'ın turizm bakanı, turizm sezonunun resmen başlayacağı tarihi açıklarken, Yunanistan'ın 14 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilere yeniden açmayı umduğunu söyledi.

A+A-

Haris Theoharis, dünyanın en büyüğü olan IBT Berlin turizm fuarına yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın bu tarihten sonra aşılanan, antikoru olan veya koronavirüs testi negatif olan herkesi karşılayacağını söyledi.

“Belirli kurallar ve güncellenmiş protokollerle 14 Mayıs'a kadar turizmi açmayı hedefliyoruz” dedi. "O zamana kadar, koşullar izin verirse kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız."

Atina, ülke ekonomisi için hayati önem taşıyan bir sektörü başlatmak için zamana karşı yarışıyor ve tatil seyahatinin kilidini açmak için AB çapında bir aşı sertifikası çağrılarına öncülük etti.

Başlangıçtaki isteksizliğe rağmen, Brüksel bu fikre yavaşça yaklaştı ve Salı günü AB komisyonu başkan yardımcısı Margaritis Schinas dijital geçişin yaza kadar hazır olacağına inandığını söyledi.

Devlet yayıncısı ERT'ye Atina ziyareti sırasında Yunan siyasetçi, "Son zirveden sonra bu dijital sertifikaya duyulan ihtiyaç konusunda bir yakınlaşma olduğunu düşünüyorum" dedi. "Bir Avrupa ürünü olacak ve tüm Avrupa'da aynı olacak ."

Ancak komisyon başkanı Ursula von der Leyen, sertifikayı oluştururken yasal ve teknik olarak ortaya çıkan tehlikeler konusunda da uyardı.

Her beş Yunanlıdan biri, ülkenin en çok yabancı gelir elde eden ülkesi olan turizmde çalışıyor. Geçen yıl salgın nedeniyle gelenlerin büyük ölçüde azalmasıyla, Yunan hükümeti bu yıl virüsten önce ziyaret eden 31,3 milyon kişinin en az% 50'sini çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Ülkenin Almanya'dan sonra en büyük ikinci kaynak pazarı olan İngiliz turistler, Atina'nın İngiltere'nin hızlandırılmış aşılama hamlesini öven yetkililer tarafından mahkemeye verildiği turistler arasında yer alıyor. İngiliz-Yunan ekipleri, geçen ay İsrail ile varılan benzer bir anlaşmayı yineleyerek, ortak olarak kabul edilen bir dijital geçişle seyahat koridorunun nasıl kolaylaştırılacağını tartışıyorlar.

İngiltere hükümetinin üçüncü ulusal tecritten sonraki yol haritasına göre , uluslararası tatillerin yeniden başlaması için mümkün olan en erken tarih 17 Mayıs.

Theoharis, yaşlı ve savunmasız insanlar aşılandığında turizm sektöründeki çalışanları aşılamaya başlayacağını söyledi.

Herkesin bir tatile ihtiyacı vardı, dedi ve bu sezonun turizm sloganını şöyle açıkladı: "Tek istediğin Yunanistan."

Ülke, pandemiyle başa çıkmada AB meslektaşlarından daha iyi bir performans gösterdi, ancak uzun süreli kilitlenme durumunda olmasına rağmen koronavirüs vakalarındaki artışı bastırmayı başaramadı. Yunanistan Salı günü 3,215 yeni enfeksiyon ve 46 ölümün ölüm sayısını yaklaşık 7.000'e çıkardığını açıkladı.

Yunan hükümeti, Johnson & Johnson ve Pzifer aşısının 2 milyondan fazla dozunu stokladığında, ülkenin aşılama programının Nisan ayında çarpıcı bir şekilde hızlanmasını beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.