1. HABERLER

  2. Yağ, un, çay, şeker, bakliyat! Hükümetten büyük müjde! Gıda erzak yardımları için nereye hangi şartlarla başvuru yapılır?
Yağ, un, çay, şeker, bakliyat! Hükümetten büyük müjde! Gıda erzak yardımları için nereye hangi şartlarla başvuru yapılır?

Yağ, un, çay, şeker, bakliyat! Hükümetten büyük müjde! Gıda erzak yardımları için nereye hangi şartlarla başvuru yapılır?

Gıda yardımı nasıl alınır? 2022 yılında gıda yardımı başvurusu yapılabilecek kurumlar hangileri? Gıda erzak yardımları için nereye hangi şartlarla başvuru yapılır?

A+A-

Gıda yardımları 2022 yılında binlerce ailenin ekonomik durumuna destek olmaya devam edecek. Geçmiş dönemde gıda yardımı alan ailelerden yeni yıl itibariyle de destek süreci devam edecek. Bunun yanında yeni yılda gıda yardımları için yeni başvurularda toplanacak. Gıda yardımı başvurusunda bulunmak isteyen yada yenileme yapacak ailelerin sağlamaları gereken şartlara dair ise tüm detayları paylaşıyoruz.

NEREYE BAŞVURU YAPILACAK? HANGİ KURUM GIDA YARDIMI SAĞLAR?

Gıda yardımlarında 3 kurum aracı konumundadır.

SYDV Gıda Yardımları 2022

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

VGM Gıda Yardımları 2022

Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayan ailelere; vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğünce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verilmektedir.

Belediye Gıda Yardımları 2022

Belediye başkanlıkları da ailelerin ihtiyaç sahibi olma durumuna göre gıda yardımı başvurularını değerlendirip belli sürekli düzenli gıda yardımı sağlamaktadır.

GIDA YARDIMI 2022 BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gıda yardımı başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar başvuru işlemlerini tüm kurumlara yazılı olarak yapacaklar. VGM gıda yardımı başvurusu için kurumun il müdürlüğüne, SYDV gıda yardımı için kaymakamlığa, belediye gıda yardımı için ise ilçe belediyelerine gidilecek form doldurup evrak teslimi ile yardım başvurusu yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.